Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '12

 
Kategori
İnternet
 

Kendini silen mail ya da mesaj! (Ama nasıl?)

Kendini silen mail ya da mesaj! (Ama nasıl?)
 

Bu mesaj 60 saniye içinde kendini yok edecektir.


Görevimiz Tehlike filmini ve Dizisini Hatırlamayanınız yoktur. Hani okuduktan sonra kendi kendini yok eden mesajlar vardı. Filmde olduğu gibi kendi kendini imha eden bir mesaj göndermek hiç aklınızdan geçti mi? Tamamen "imha etmek" olmasa da arkadaşınıza kendiliğinden, sonsuza dek kaybolan, kolay kolay kopyalanmayan bir mesaj göndermeniz mümkün. Bir zamanlar hayal gücünü zorlayan bu film sahnesi gerçek oldu...

Geçmişte gönderdiğiniz ve  sonsuza kadar internette kaybolsun isterdiğiniz  pek çok e-posta vardır: kötü tasarlanmış eski kız arkadaşa yazılmış şiirler, aşk, karasevda, ve uzaktan hayranlık ilanları; ya da keşke göndermeseydim dediğiniz  skandal resimleriniz...

Belki de girişimci Jacob Robbins de bizler gibi  benzer şekilde gönderdiği maillerden pişman olmuştu ve hepimizin içinde pişmanlık dolu E-posta Gönderileri için bir mesajlaşma hizmeti yarattı.  Mesajların içeriği kopyalanamaz  ve yapıştırılamaz, ve (bu onlar için belirtmediğiniz sürece) ekran alıntısı alınamaz.

BurnNote inanılmaz basit bir önerme alır ve sadece bunu yürütür. BurnNote web sitesine giderek mesajınızı yazmaya hemen başlayabilirsiniz. Sitede sadece düz metin biçiminde giriş yapabiliyorsunuz. Mesajınızı yazdıktan sonra sol alt taraftaki Options düğmesine basın. Burada mesajınızın nasıl ve ne kadar süreyle gösterileceğini ayarlayabilirsiniz. "Short phrases" seçeneğini seçmeniz halinde, yazınızın kopyalanması zorlaşacaktır. Dilerseniz notunuzu bir parola ile açılabilir kılabilirsiniz.
 
Mesajınızı ve ayarlarınızı tamamladığınızda SEND düğmesine basın. Arkadaşınıza gönderebileceğiniz bir bağlantı ekrana gelecektir. Bu bağlantı, ister açılsın ister açılmasın 72 saat içinde silinecektir. Bağlantıyı ister e-posta ile, ister bir anında mesajlaşma yazılımı ile arkadaşınıza yollayabilirsiniz. Arkadaşınız mesajı açtığında okuması için belirli bir süresi olduğuna dair bir uyarı alacaktır.
BornNote web sitesinde yer alan bilgilere göre;
 
"BornNote özel bir sesli konuşma gibi online iletişim sağlar. Her Burn Not sadece bir kez gönderilmek için yazılır, bir kez görntülenebilir. ve sonra silinir Silinmiş Burn Notları kurtarmak imkansızdır.Burn Not sunucularından da silinir.Burn Not özel iletişim için yararlıdır. Örneğin BurnNot güvenli bir şifre göndermek için kullanılabilir. "
 
Ve hepsi doğru: puf. Gitti.Hepsi Bu Kadar Şifre veya kredi kartı numarası ya da annenizin kızlık soyadı paylaşmak gerekmedi, veya mesajınızın sonsuza kadar Gmail'in bulutunda saklanmasını  istemiyor musunuz ? BurnNote Bunu sağlıyor.
 
 
 
Toplam blog
: 42
: 1562
Kayıt tarihi
: 13.01.12
 
 

Merhaba,  Hakkımda bilgi vereceğim bölümler  en zorlandığım bölümlerden birisidir her zaman. Oldu..