Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Deneme
 

Kendinin esiri de olma veziri de!

Kendinin esiri de olma veziri de!
 

Mutluluk da senin elinde mutsuzluk da; sadece tutunduğun yerin sağlamlığını iyi seçmesini bil.


Hep doğru yoldan geçeceksin diye bir şey yok, korkma yavaş yavaş temkinle ilerle... Bazen koş, korkma düşmekten. Belki yaralanacaksın belki çok canın yanacak ama öğreneceksin acıyı ve her o yola girdiğinde hatırlayacaksın. 

Vazgeçmemeye önem ver hayatın boyunca, vazgeçmek korkaklıktır! Korkunun ecele faydası yok sözünü biliriz hepimiz, önemse ve ilerlemeye devam et.

Seni yavaşlatanlar olacak elbette ama sen yılma. Yakışır mı sana, güçlü olmak için savaşmıyor musun yoksa? Bırak seni yargılayanları ama bir kenarda tut o sözleri belki lazım olur. Değerlendirirsin gün gelir belki uygulamak için belki de yüze vurmak için.

Durup dinleneceksin elbet, belki de seveceksin. Sevdiğin insan doğru olmayabilir. Hep iyisine rastlayamazsın ya! Sev yine de, eğer kalbin istiyorsa izin ver. O seni yönlendirir ama mantığını devre dışı bırakma! Bırakacağın anlarda gelecek elbet fakat sen kalbinle de olsa düşüneceksin.

Kendini kendine kanıtla başkalarına değil, sen kendinin en büyük düşmanı ol. Başkalarıyla değerlendirme kendini, bırak onları... Yollar senin yolların olsun isimlerini sen koy!

Arkana bakmak istediğinde çekinme, senin o yollar elbet bakacaksın. Yaptığın yanlışları hep aklında tut gerekirse yeniden yap, unuttuğun tatlar bazen haz verecektir.

Ağlarken saklanma o duyguyu da doyasıya yaşa, sonra gülümse ve yeniden dikil! Kendini kendinde daha güçlü bulacaksın. 

Düşünsene ya hiç hata yapmasaydın, tadı olur muydu başarılarının? Tadı olur muydu gülüşlerinin yada doğruların...

Güzele güzel, çirkine çirkin demekten korkma! Fikirlerin senin öncündür, serbest bırak. Kötü olmasaydı iyi de olmazdı bunu da unutma. 

Her yanlışın bir doğruyu doğurduğunu; her mutsuzluğun bir mutluluğa kapı açtığını bil. 

Hepsinin tadı ayrı, acı yada tatlı. 

Düşün ya acı, tatlı, eşki veya tuzlu. Hepsinin ayrı bir hazzı yok mu? Kimi zaman canın çekmez mi ayrı ayrı. Hatta tatlı ve tuzlu karıştığında ayrı bir tat vermez mi sana?

Her şeyin bir bağdaşıklığı var! 

Kendini sevmesini öğren, aynanın karşısına geç ve "ben kendimi seviyorum" de! Ama tadında bırak egolarının esiri sakın olma. 

Şerefinle yaşayacaksın diye şerefsizden korkma; onunda öğretecekleri vardır sana...

Asla ama asla gülümsemekten vazgeçme, üzülmenin faydası olsa da gülümsemenin tadı bambaşka!

Sevgiyle kal! 

Pelin

 
Toplam blog
: 53
: 633
Kayıt tarihi
: 25.01.13
 
 

Eski bir romanın yırtılmış sayfasındaki cesur kadınım, özgürlüğün düşüncelerde sınırsızlık olduğu..