Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Kendinin soru işaretleri?

Kendinin soru işaretleri?
 

İç içe geçmiş sarmal yalnıızlıklar girdabında boğulan kalabalığım, sen tüm gerçekliğinle dururken karşımda nasıl soyutlayabilirim yalnızlığımı senden ya da nasıl besleyip büyütebilirim varlığını, kendi kendine akıp giden yok oluşun içinde?

asıl bir hayattır bize sunulan ki tüm olan ve olmayanına rağmen tam hissedilsin, doğa beslerken bir yanını diğer yanın dialektik bir çürüyüşle doğaya karışırken, başka bir varlık olarak nasıl evrene karışabilirsin?

Çıktıkça dibe vurduğun bir merdiven eşiğini adımlayarak yükselmek, yükseldiğini sanırken kendi derinlerinle karşılaşmak ve kabul etmemek derinliğini ya da karanlığını, kaçmak olabildiğince kendinden uzaklara.

Senden önce söylenmiş cümlelerin yüklemi olmak ya da geriye doğru akıp giden saatin yelkovanı, akrebine yenilen yelkovanı. Söz yok mudur söylenenin üstüne, yaratılamaz mı yeni bir felsefe, bestelenemez mi yeni bir parça?

Zaman ileriye doğru aktıkça ilerleyiş neden hep geriye doğrudur? Zaman kavramı kendi etrafında dönen ilerlemeyen bir çember midir ya da gittiğin her yol yine sana mı çıkmaktadır ve sen nasıl sana çıkan bir yolda başkalarının adımlaryla yürürsün ve başkalarının aldığı yolu kendi kilometrene yazarsın.

Kendinde alt edemeyeceğin tek şey kendin misin ve bunu neden bu kadar geç algılıyorsun. Gece gördüklerimiz karanlıkta ki yıldızlar mıdır yoksa hepsi kendi gündüzünü yaşayan ayrı dünyalar mıdır?

Gittikçe artan bir enstrüman, sesi kalabalıklaşan bir orkestra, bulabilir misin notalarını ya da en önemlisi kendini.

Uç daha yukarılara daha ötelere kendine dönebilir misin? Umarım başın dönüp bir yerlerde yığılıp kalmazsın...

 
Toplam blog
: 46
: 1591
Kayıt tarihi
: 08.07.07
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunuyum. Şu anda özel bir telekomünikasyon şi..