Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

Kendiniz çalın, kendiniz oynayın

Kendiniz çalın, kendiniz oynayın
 

Sporda şiddet yasası çıkarıldı. Ülkemizde alışık olmadığımız şekilde uygulandı. Tabi ki adı spor olarak kullanılsa da futbol için çıkarılmış bir kanundur. Spor camiasını top yekun sorumluluklarını yerine getirmeye yönlendiren güçlü bir yaptırım gücü var.

Kulüplerimiz bu yasanın kendileri için uygulanamayacağını, tribünleri ve basını sindireceğini, koltuklarında daha rahat oturabileceklerini düşündüler. 3 Temmuz sonrası gerçekleşen süreç ile beraber kulüpler, kanun maddelerinin içerdiği cezaların ağır olduğunu beyan ederek değişiklik talep ettiler. Bu talep düpedüz şike, teşvik itirafıdır. Yasalarda belirtilen eylemler gerçekleşmediği taktirde yaptırım söz konusu olmayacak ki. Bu eylemler yerine getirildiğinde ceza söz konusu. Bu kanundaki cezaların indirilmesini istiyorsan resmen şüpheli konumundasındır.

Nerden bakarsanız bakın yapılan her şey saçmalık. Süper Ligden o kadar soğuttular ki, bu sene süper lig ile hiç ilgilenmedim. Liderin kim olduğunu iki kişinin konuşmalarından duydum. Resmen tiksindirdiler insanları. Tribünlerdeki seyircilerin ne kadar azaldığına bir dikkat edin. Her şeye böyle keyfi karar veriyorlarsa şike, teşvik gibi ahlak dışı eylemlerin yaptırımlarını zayıflatmak istiyorlarsa bırakalım futbolu, çıkmayalım tribüne, kendileri çalıp kendileri oynasınlar.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..