Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendiniz olabilirsiniz

Kendiniz olabilirsiniz
 

"Yanlızca kendiniz olmak demek, sizi kendinizden başka herkese dönüştürmek için elinden geleni ardına koymayan bir dünyada, her insanın girebileceği o en zorlu savaşa girmek ve durmaksızın savaşmak demektir" E.E Cummings

Gerçekten de bir savaşçı olmak gerektiğini anlamak için, deneyimler yaşamamız gerekir. Kendin olmak özen ister,emek vermek gerekir. Biz doğduğumuz andan itibaren, kendin olmaya izin verilmeyen bir şartlanmışlıklar dizisi ile büyüyoruz.
Doğal olarak, başkalarının arzuları doğrultusunda ve yaşadığımız ortam, kültür, eğitim kısaca bize verilenleri alıyoruz. Kendimiz olmaktan çok ötelerde olan kurallar içinde yaşıyoruz. Bastırılmış çocukluk duyguları, saklanmış gerçekler, olmak istediğin değil de, olman gereken sen.

Biliyorum ki pek çok kişi, kendi kimliğine bürünmüş şartlanmışlıkları gerçek olarak kabul etmiş. Gerçek kendisi ile yüzleşmesi de hiç kolay değil. Kendi gerçeklerinden kaçan birine, bazı gerçeklerin yardım eşliğinde alması bile en büyük aşamadır. Size bir iki öneride bulunmak istiyorum.

DÜNYA OKULUNDASIN

1- Yaşam denilen bir hikayedesin Baş kahramanı sensin. İster kabul et, ister etme.

2- Dünyaya gelirken bir okula kaydoldun. Bu okulda sürekli eğitimlerin olacak ve hiç bitmeyecek. Bu eğitimde kimi zaman senin, kimi zaman başkalarının insiyatifinde dersler alacaksın. Her gün yeni dersler ve sınavlar yaşayacaksın. Bunları ya kabul edip seveceksin yada çok anlamsız gelecek yine de son nefesine kadar devam edecek.

3- Vucudun ömür boyu seninle. Ona bakmak sorumluluğu sana ait

4- Hata denilen bir şey yok. Deneyim ve derslerin var öğrenene kadar tekrar, tekrar farklı yöntemlerle sana veilecek. Eğitimini iyi öğrenmişsen, diğer sınıflara geçme şansın olacak.

5- Sen bir aynasın, başkaları da. Kendinde sevmediğin veya çok sevdiğin şeyler, diğer insanlarda olmadan onlara asla nefret ya da duygu besleyemezsin

6- Yaşamda neyi seçip o doğrultuda hareket edersen, yaşam da sana onu verir. Bu tamamiyle senin seçimindir. İhtiyacın olan herşey sadece sendedir ve onları nerede kullanacağın, senin seçimine ve sorumluluğuna bağlıdır.

7- Dünyaya adım atarken bir yaşam klavuzu verilmedi. Yine de, kendin olmayı istemelisin

8- Yaşamı nasıl görürsen, yaşam da sana onu verir. Ne istediğini bilmeli, düşüncelerine dikkat etmelisin

9- Yaşamda gelişimini tamamlamak isterken, seçimlerinin önemini bilmeli ve adımı öyle atmalsın

10- Derslerinin büyük bir bölümü, dikkat ve farkındalıktan ibarettir. Dikkatsiz bir sürücü ne hale gelir bilirsin

11- Direksiyon sende. İster tali yoldan git, ister ana yoldan ama unutma ki; yolu sürüşü kolaylaştıracak sensin.

12- Başkalarının dersleri senin için hafiftir. Ama senin derslerin de başkalarına kolay değildir.

İşte yukarıdaki kurallar, seni sana tanıtacak olandır. Yine de, bunları hiç umursamayabilirsin. Benim bilincim ve bildiklerim, mutlaka hepinizin bildikleri. Ya uyguladıklarınız? Bu yazılanların hepsi birer öneri, dedim ya hiç umursamayabilirsiniz.
Kendiniz olmak ister miydiniz?
İyilik dolu günler.

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..