Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendinize yer açın!!!

Kendinize yer açın!!!
 

Karşılanmayan beklentilerin yarattığı hayal kırıklığı ile savrulan insan, kendisinin ne kadar değerli olduğunu unutup kendi elleriyle yarattığı kaderinin rüzgarlarıyla oradan oraya savrulup duruyor.

Hayat bir nevi sınav ve bir nevi iyileşmedir. Biz asıl amacın her zaman sınavı atlatmak ya da karşı karşıya kaldığımız sorunları çözmek olduğunu düşünüyoruz.

Oysa gerçek iyileşme, alan yaratmakla oluyor. Kalbimizin derinliklerine nüfuz etmiş gizli korkular, gelecek endişesi, geçmişin acıları, kırılmışlıklar, üzüntüler… hepsi ne kadar da çok alan kaplıyor.

Ruh bu kadar yükün ağırlığını taşıyamıyor, eziliyor. Kimi zaman sessizliğe bürünüyor. Bir yardım istiyor ama zihin dünyevi meselelerle bu kadar meşgulken onu duymuyor bile.

İşte bu yüzden alan yaratmak gerekiyor. Geçmişin kirinden pasından arınmak, geleceğe koyulan ipoteği kaldırmak ve anın mutluluklarına yer açmak…

Hanidir giyilmeyen giysilerin dolapta tutulması nasıl sıkışıklık yaratır sahip olunanların görülmesine engel olursa kalpte tutulan negatif duygular da aynı etkiyi yaratır. Kızgınlığınızdan, keşke’lerinizden, acılarınızdan ne kadar mutlu, sevecen ya da neşeli olduğunuzu anlayamazsınız bile.

Hadi, sıyrılın olumsuz duygularınızdan ve yer açın kendinize. Hayatınızdaki her şeyi sevmeyi öğrenin.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..