Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendinizi Keşfetmek…

Keşif için önce cesur olmak gerek. Keşif yolculuğunda zorlu anlar olabilir, her an vazgeçebilirsiniz. İstiyorsanız yapabilirsiniz. Kalpten istemek önemli… Yapılan araştırmalar kalbin enerji gücünün beyinden 5000 kat daha güçlü olduğunu ortaya çıkardı.

Karar verdiniz, kendisini keşfedeceksiniz. Önce sorun kendinize sizin tanımınız nedir? Tanımınızı yapamıyorsanız o zaman keşfe çıkmanın tam zamanı…

Hangi kimlikler var üzerinizde? Hayatınızı bilinçaltına yerleşen kalıplarınızın, ödipalinizin yönlendirdiğini biliyor musunuz? Öyleyse kendinize ait kimliklerden sıyrılma zamanı…

Yeniden hikayenizi yazmaya hazır mısınız?

Bazen üzerinde gördüğümüz elbise için sanki başkasının elbisesi deriz, bunun gibi biz kimlerin kimliklerini üzerimize uydurmaya çalışmışız, görelim. Kendimizi seyredelim.

Kimlerle iletişim içindesiniz, her birini bir kelime ile tanımlasanız, ne söylersiniz? Size güvenenler mi sizin cesaretinizi sürekli kıranlarla mı birliktesiniz? İsteklerin yönetimi ancak rezonans alanınızı yönetmekle mümkündür.

Geçmişte affedemedikleriniz mi var? Neden affedemediğinizi düşünün, yoksa sadece size uygun olmayan bir davranış olarak mı değerlendirdiniz olanı, yapılanı… Bu, sizin düşünceniz mi, bilinçaltı kalıplarınız mı sizi yönetmiş, annenizin fikri mi bu? Affetmek geçmişi sıfırlamak için en önemli adımdır. Affedemedikleriniz keşif yolculuğunda size yön verecektir. Neyi affedemediniz, affedememek sizde ne yarattı? Kin, nefret, öfke? Bu duyguların sizde yarattığı kirliliğin farkında mısınız? Yoksa siz kendinizi mi affetmiyorsunuz.

Üzerinizde size ait olmayan elbiselerle siz değilsiniz. Kendiniz olmak için kendinize ayna tutmayı denediniz mi?  Yaşadıklarımız bizim ektiklerimizi biçmemiz sonucunda olanlar mı? Karşınızdakini suçlamadan bir bakın kendinize yoksa siz o davranışı daha önce bir başkasına yapmış mıydınız? Ne ekerseniz bir gün biçersiniz, unutmayın.

 

 
Toplam blog
: 44
: 78
Kayıt tarihi
: 02.05.18
 
 

Renk ve ürün geliştirme konusunda gusto ve deneyim sahibi bir profesyonel yönetici olarak çalışan..