Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Kendinizi sıkmayın

Kendinizi sıkmayın
 

Biz insanlar (özellikle bayanlar) fazla kilolarımızdan rahatsız olup diyete başlarız. Ama bu gereksiz bir şey. Diyet değil, sadece aburcuburu kesersek ve günde üç öğün normal yemeğimizi yersek; özellikle akşamları yatmadan önce bir şeyler yemeyi keser, egzersiz yaparsak bütün fazla kilolarımızdan kurtuluruz.

Diyet konusuna çocukları da katalım. Çocuklar kendilerinin çok kilosu olduğunu düşünüp diyet yapmak isterler. Aslında bu çok gereksiz bir şeydir. Onların kiloları ileride büyüdükleri zaman boya gidecek, boyları uzayacak. Hanımlar beyler harekete geçin. Çocuklarınızı diyetten uzak tutun. Biliyorsunuz ki zayıflamak isteyen genç kızlar hastalığa yakalanıp öldü. Bunun olmasını istemiyorsanız çocuklarınıza fast food da yedirmeyin. Onlar isteseler bile yedirmeyin. Sadece çok canları çektiğinde yiyebilirler. Eğer yedirmeye devam ederseniz işte o zaman kurtulamayacakları bir kiloya gelirler. Obez hastalığına yakalanırlar. Boylarında da bir uzama görülmez.

Her konu bir başka kapıyı açar. Nereden nereye geldik. Bir konumuz daha var. Çocuk piskolojisi :

Çocuklar üzülmeyi, kırılmayı, incitilmeyi hiç sevmez ve istemezler. Onları kıracak, incitecek, üzecek bir davranışta bulunursanız aynı hareketleri size uygularlar. Siz de üzülmeyi, kırılmayı ve incitilmeyi istemiyorsanız harekete geçin. Onlar geleceğimizin güvencesidir. Psikolojileri bozulmasın. İleride onlar bize yardımcı olacak. Onlar çalışacak. Meslek sahibi olacaklar. Lütfen onları kırmayın. Herşey onlar için. Onların güvencesi için.

"Biz çocuk psikolojisinden falan anlamayız. Yaramazlık yaparsa döveriz, " düşüncesi çok yanlış. Nasıl olur? Siz nasıl olur da çocuklarınızı, geleceğinizin güvencesini harcarsınız? Size sesleniyorum. Size sesleniyorum. Herşey onlar için. Onların sağlığı, güvencesi için. Onları bir melek olarak görün.

ÇOCUKLAR BİR MELEKTİR. ŞEFKATLE BÜYÜMELİDİR.
DİYET SAĞLIĞA ZARARLIDIR. UZAK DURALIM.
KONUŞMALAR DERSTİR. İYİ DİNLEYİNİZ.
SAĞLIĞINIZI KORUYUN. SAĞLIK SİZE LAZIM.
ÇOCUKLARI DÖVMEYİN. SÖZLERİNİ DİNLEYİN.
ÇOCUKLAR GELECEKTİR. ONLAR BİR MELEKTİR.

 
Toplam blog
: 6
: 630
Kayıt tarihi
: 11.02.07
 
 

Hobilerim; yüzmek, kitap okumak, müzik dinlemek ve yazılar yazmaktır. Piyano çalmayı da çok severi..