Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '06

 
Kategori
Kitap
 

Kendinizi tanımak ister misiniz?

Kendinizi tanımak ister misiniz?
 

UNUTULMUŞ CÜZDAN

Her zamanki gibi bir sabah. Kapıdan koşarak çıkmadan önce son hazırlıklar. Saç? Tamam. Giysiler? Tamam. Her şey hazır...

Her zamanki saatte yola koyuldunuz ama yarı yolda cüzdanınızın her zaman koyduğunuz yerde olmadığını fark ettiniz. Hızlıca bir arama felaketi ortaya koydu. Evde unutmuşsunuz! Ve geri dönüp alacak kadar zamanınız da yok. Ne kadar bozukluğunuz olduğuna bakmak için ceplerinizi ve çantanızı aramaya başladınız. Kaç para buldunuz?

UNUTULMUŞ CÜZDAN İÇİN ANAHTAR

Bulduğunuz para miktarı gün içinde unuttuğunuz, orada olduğunun farkına varmadığınız parayı temsil eder. Aynı zamanda başkalarına ödünç vermekten rahatsız olmayacağınız para miktarını da gösterir. Tam olarak ne kadar para bulmuştunuz?

Beş, on lira civarında? Akla yatkın bir miktar.

Yüz lira fazla? Herhalde maaş gününden önce arkadaşlarınızın en sevdiği kişi sizsiniz.

Hiçbir şey? Belki de parasızlık çekiyorsunuz ya da cimrisiniz.

Yukarıdaki örnek senaryo kitapya yer alan toplam 53 senaryodan sadece biri. Isamu Saito ve Tadahiko Nagao adlı iki Japon bilim adamı tarafından kişilerin kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri için psikolojik testleri daha eğlenceli oyunlar haline getiren bir düşüncenin ortaya koyduğu güzel bir kitap. Her senaryo bir davranış biçimini algılamayı hedefliyor. Kitaptaki bu senaryoları okurken hedef öncelikle kendiniz gibi olmanız ve sorulara ilk aklanıza gelen cevapları vermeniz. Ancak bu şekilde kendinize en çok yaklaşabilir ve kendinizi daha iyi bulabilirsiniz. Bu yorum bana değil kitabın yazarlarına ait. Kitabı tek başına okuyup buradaki senaryoları tek tek cevaplayabildiğiniz gibi arkadaş grubunuzla da her bir senaryoyu bir oyun gibi düşünüp kendi aranızda oynayabilirsiniz. Bu da yazarların önerisi.

Sonuç beklediğinizden daha iyi olabilir. Hayatı tanımak önce kendimizi tanımaktan geçer. Her fırsatı denemek, neden olmasın..

Hoşcakalın..

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..