Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Kent mi, Köy mü, daha güzel!

                                                                     Kent mi, Köy mü, daha güzel!
KIYMETLİ OKUYUCU; Sanayi devrimlerinden önce dünya nüfusunun neredeyse tamamı kırsal alanlarda yaşamaktaydı. İnsanlar tabiattaki diğer canlılar gibi doğanın bir parçası olarak doğal hayat ile uyumlu olarak, köy hayatı yaşıyordu. İnsanın bulunduğu bölgelerin doğal ortamında içerisinde en temel ihtiyaçlarını barınma, ısınma, yiyecek, giyecek vesaire doğanın sunduğu imkanlar ile karşılıyordu.
 
AMA teknoloji ve bilimde sağlanan büyük atılımlarla ortaya çıkan 4 sanayi devrimi sonrasında insan ve toplum hayatına artan oranda makinaların ve fabrikaların dahil olması bir anlamda hakim oluşuyla insanlar küçük ve büyük şehirler inşa ettiler. Kurulan bu şehirlere daha iyi yaşam olanakları umuduyla köylerde yaşayan insanlar akın akın göç etmiştir. O zamandan bugüne var olan köyden kentlere göç olgusu günümüzde de dünyamız nüfusunun büyük bölümünü daha iyi olanaklara ve yaşam koşullarına sahip olmak düşüncesiyle insanları şehirlerde özelliklede büyük şehirlere taşıyor.
 
FAKAT gerek bizim ülkemizde gerek dünyanın diğer bölgelerinde yer alan köyler hala daha doğallığın ve doğal yaşamın önde olmasıyla insanların en çok özlemini duyduğu yaşam alanlarının başında geliyor. Çünkü köyler giderek kırsal bölgeler insanların tabiatta yaşayan canlılarla, suyla, yeşil alanlar ve toprak ile iç içe olduğu yerlerdir. Ayrıyeten insanlar köylere gelerek, şehrin bunaltıcı kalabalığından, gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak, sakin ve huzurlu bir hayatın mutluluğunu yaşar. Bu dinginlik de doğal olarak insanların zihinlerine ve ruh hallerine olumlu etkiler yaptığından dolayı köylere gelen insanlar birbirleriyle dayanışmaya dayalı daha samimi ve ortak bir yaşamı güzellikle bir arada sürdürebilir.
 
LAKİN şehirler konu olduğunda yaşam mücadelesi birinci sırayı alır. Büyüğünde  küçüğüne bütün şehirlerde parası iyi bir iş bulma ile yoğun trafik, fazla para kazanma isteği insanların yaşamlarını doğrudan şekillendirmekte. Bunun yanında başka zorluklarda var. Mesela insanlar, büyükşehirlerde yüksek binalarda, rezidanslarda  birbirleriyle yan yana yaşarlar ve çoğu vakit samimi ilişkiler kurmazlar. Şehirlerin, insana konfor düzeyi yüksek bir yaşam sunduğunu söyleyebiliriz. Tüm bunlara bakarak Ancak fazla para kazanma ve fazla konfor, insanı mutluluğunu için kafi gelir mi, işin burası bana göre çok tartışma götüren bir muamma.
KÖYLER ise, şehirlere göre doğanın insan eliyle daha az tahrip edildiği ve hayatın kendi doğallığında bırakıldığı böylece doğal bitki örtüsü ile toprak, su ve iklimin çevresel felaketlerden daha az oranda etkilendiği yerler olarak karşımıza çıkar. Bu bakımdan günümüzde de köy hayatında köy evleri ve bahçeleri, tarlalar, ormanlar, çarşılar kendine has özellikleri görülür. 
 
Şehir hayatımı güzeldir? Köy hayatımı! Tercih sizin efendim.
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..