Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '07

 
Kategori
Müzik
 

Kent ozanları

Kent ozanları
 

Kent Ozanları albümü, Serdar Keskin'i, Mehmet Güreli'yi tanıdığımız, Umay Umay'ı sevdiğimiz, Vedat Sakman'ı daha çok sevdiğimiz, Feridun Hürel'i, Hümeyra'yı anımsadığımız hoş bir albümdü. Bilmeyenlere şöyle hatırlatabilirim belki, en azından Mehmet Güreli'yi. "Hatırla Sevgili" diye bir TV dizisi var, onun dizi müzikleri albümü çıktı, mutlaka bir kitapçıda, bir mağazada kulağınıza çalınmıştır, bir ara epey popülerdi. İşte o albümde Mehmet Güreli, Kent Ozanları'nda söylediği "Kimse Bilmez" şarkısını söylüyor. Öyle yumuşak, öyle sakin, öyle huzur verici bir albümdür Kent Ozanları. Şarkısı olan sanatçıları sayayım hemen:

*Feridun Hürel - Seni sevmek yok mu... Albümün en hareketli parçası sayılır
*Hümeyra - Ölüm "Var git ölüm, bir zamanda gene gel..." Hümeyra'nın sesinden dinlemek çok hoş...
*Mehmet Güreli - Kimse Bilmez "Bulut geçti gözyaşları kaldı çimende, gül rengi şarap içilmez mi böyle günde... Kimse bilmez, kimse bilmez..."
*Vedat Sakman - Birisi Var "Birisi var, aşkı bulmuş sonra yitirmiş..." Klasik Vedat Sakman şarkılarından, hep aynı karamel tadını hissedebilirsiniz damağınızda onu dinlerken
*Taner Öngür - Tutukluyum Şehirde
*Murat Hasarı - Yansıma
*Tibet Ağırtan - Hiç Düşündün mü? "Hiç düşündün mü, kimin seçimi bu, seçim onların mı, yoksa bizlerin mi düşündün mü?"
*Cenk Taner - Eğ Başını "Eğ başını eğeceksen, yalnızca aşk için eğ, ben çoktan razıyım. yitik şarkıların peşinden kırık kalbim, yaşam zor, istikametim sana doğru" Belki biraz hareketli sayılabilecek diğer bir şarkı da bu.
*Teoman - Sessiz Eller "Kimin kimin bu sessiz eller, mor halkalı yaralı gözler, kıyılarıma vuran sen misin?" Bu albüme uygun soft bir şarkı söylemiş Teoman. Yine Türk rock tarzına yakın ama hayli yumuşak ve yavaş bir parça
*Umay Umay - Şeker Anne "Senin adın şekerli anne, sen hep şeker kokarsın, senin adın yağmurlu bahçe, sen hep güller kokarsın. Sen şeker kokarsın anne, omzuma değersin anne, kelebekler ölürken anne, pencereler kırılır anne, kahveli göğsüne düşerim anne"
*Nejat Yavaşoğulları - Mualla "Hani o süzgün bakışı göz kırpışı vardı, çok can yakardı dayanamazdı yakışıklı beylere Mualla"
*Kudret Kurtcebe - Çocuk "Çocuk evlilik sigortası, çocuk neyin göstergesi? Kurumsallaştık, oyuna geldik. Birbirimizi tanımadan evlendik. Çürük çürük nesiller tükettik. Çocuk neyin göstergesi?"
*Serdar Keskin - Vize Kendi albümlerinde yer alan şarkıların tarzında hoş, hüzünlü, yumuşak ama aynı zamanda da biraz isyankar bir şarkı bu. "Kendi sınırlarınızı sınırsızların dünyasına sıkıştırmayın, tıkıştırmayın. Eğer siz bize vize koyarsanız, biz de size, biz de size"
*Murat Yılmazyıldırım - Ağladıkça Düş Sokağı Sakinleri'nde söylediği şarkılara benziyor. Epey uzun bir şarkı, Düş Sokağı dinlediğimiz zamanlarda daha güzel geliyordu bu şarkı ama yıllar sonra aşırı yavaşlığı ve şarkı sözleri insanı biraz yoruyor.
*Erdinç Ünlü - Kapkaragümrükleştiremediklerimizden misiniz?

Albüm Ada Müzik'ten çıkmış. Dağıtımı devam etmiyor sanırım ama eski albümleri hala satan yerler var oralarda bulunabilir. Fakat ararken pop müzik versiyonu diye aramalısınız çünkü bir de türkü söylenmiş Ken Ozanları albümü var, onunla karıştırabilirsiniz. Sakinleşmek istediğinizde, pencerenizin manzaraya açılan kısmında bir kadeh şarap veya rakıya eşlik edebilecek, hüznünüzü yumuşatacak, anılarınızı dudak kıvrımınıza bir ufacık gülümsemeyle konduracak, eski arkadaşları, belki de eski aşkları anımsatacak hoş bir albüm. Tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 10
: 1642
Kayıt tarihi
: 05.09.07
 
 

Zevkler ve renkler tartışılmaz demişler. Herkesin zevki kendinedir tabii. Göreceli bir kavramdır z..