Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

     
    Kategori
    Konut Projeleri
     

    Kentsel dönüşümün geleceği ve İstanbul

    İstanbul o kadar büyük bir kentsel dönüşüm alanı ki herhalde böyle tarihi bir fırsat ilk defa karşımıza çıkıyor. Bir kere İstanbul'da arazi değerleri yüksek. Gecekondu mahalleleri ise büyük bir avantaj oldu. Resimde de Eyüp'te görüldüğü gibi gecekondu mahalleleri alçak katlı evlerden oluşuyor. Bu da mevcut yoğunluğu çok arttırmadan binaları yenileme imkanı sağlıyor. İ

    İstanbul'un uluslararası değeri çok yüksektir. İstanbul bir dünya şehiridir. Türkiye'nin tamamından bu özelliği ile ayrılmaktadır. Öyle ki yurt dışı seyahatlerimizde nereden geliyorsunuz ? sorusuna İstanbul'dan dediğinizde Türkiye'den demeye göre daha tanınır oluyorsunuz.  Bunu İstanbul'un tarihi, jeopolitik ve nüfus özelliklerine bağlayabiliriz. İstanbul'un dünyadaki önemi tüm Türkiye olarak bize avantaj getirmektedir. Bu avantajı kentsel dönüşümde fırsata dönüştürmek elimizdedir. 

    Şu anda İstanbul'da mimari olarak çok çeşitli binalar var. Bunlar şehircilik açısından tasarımı planlanmış şekilde dönüştürülürse önümüzdeki bir kaç yüz yıl boyunca İstanbul değerini daha da arttıracaktır. 

    Bir kere dış mimariye çok önem vermeliyiz. Özgün tasarımlar ortaya koyabiliriz. Satış fiyatlarının karlı olması dış tasarımı özenli yapmamıza imkan tanımaktadır. Burada mimarlarımıza da çok iş düşmektedir. Sıradan dört köşe pencereler, sıradan kapılar ve merdivenler yerine maliyeti çok etkilemeyen fakat görünüşü iz bırakan tasarımları projelendirmekten kaçınmamalıdırlar. Mesleklerinin hakkını vererek bizim yüzyıllar boyunca sürecek şehir estetiğimize katkı yapmalıdırlar. Müteahhitlerin yaklaşımı hızlı yapılan düşük maliyetli binalar yapmak olabilir. mimarlarımız biraz ekonomi çalışarak tasarladıkları projelerin maliyetinin çok fazla etkilemeyeceğini, buna kaşın binanın değerinin yükselmesine çok fazla etki yapacağını ısrarla anlatmalıdırlar.

    Mimarlarımız ve müteahhitlerimizden kentsel dönüşüm fırsatı ile İstanbul'u gecekondulardan kurtarıp bir dünya şehrine yakışır mimari tasarımlı binalarla donatmalarını istiyoruz.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 48
    Kayıt tarihi
    : 07.10.13
     
     

    Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdim. Daha sonra İÜ İşletme İktisadı İhtisas Program..