Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kentteki hayalet

Kentteki hayalet
 

Bu coğrafyada bütün ölüler aynı. Bütün mahpusluklar. Yalnızlıkların birbirine benzediği zamanlardan kalma gibiyiz. Hep çocuk kalıyoruz nedense. Çocukça davranıp çocukça seviyoruz her şeyi. Sevindirmeyi de sevdiğimiz gibi ellerinden tutup öpmeyi de biliriz yalnızlıkların. Bütün ölüler gibi bütün öyküler de birbirine benzer buralarda. Ne çekip gitmesini becerebilirsin, ne de doya doya sarılabilirsin hatta ölebilirsin. Her şeyin altında bir diken vardır hep batar durur oralarımıza buralarımıza. Dosya dosya sıralıdır herkesin maceracı yaşamı, kafasının içindeki raflarda. Kimi tozlu kimisi ağrılı koşuşturmacalarla doludur. Kusmaya hazırdır tüm mideler. Talcidci bir kuşak yetişti bu topraklarda ansızın ve birdenbire (mi??) Sormak ve öğrenmek istemiyorum.

Koca koca şehirlerde sokaklar caddeler boş. Hayaletleri saymazsak tabii ki. O hayaletler ki. Can damarıdır karanlık sokakları aydınlatan birer fenerdir onlar. Yok öyle düğmelere basılarak hareket ettirilen küçük oyuncaklar değiller. Reddedişin hakimiyetidir onlar. Kirlidirler, inançsızdırlar, zenginlikleri yoksulluklarına bulaşmış ruhsuz koca bir kara deliktirler şehirlerin bağrında. Uzun bir yürüyüş, sonsuz bir okuldur düşleri.

Sessizce kusuyoruz içimizi bu sokak lambalarına, kaldırımlarına şehrin. Daha sonra dönüp dolaşıp geliyor yine bumerang. Bu sokaklar ve caddelerdir insanı insan yapan. Bakma öyle pistir, pusludur diye. Dal herhangi birine ne kadar temizsin ki zaten.

 
Toplam blog
: 19
: 1423
Kayıt tarihi
: 18.09.06
 
 

Şu kainat beni içine aldığından beri Rodin'in heykeli gibi olmak yani düşünen adam olarak kalmak ist..