Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '07

 
Kategori
Mimarlık
 

Keops piramidinin sırrı nedir?

Keops piramidinin sırrı nedir?
 

Bir Fransız mimarı, dünyanın 7 harikasından GİZE piramitlerinin en büyüğü (145.75 metre) olan KEOPS piramidi (Kahire yakınlarında)’nin inşa edilmesindeki 4.500 yıllık sırrı çözdüğünü iddia etti. "3 boyutlu model ispatlıyor veya gösteriyor ki dahili bir spiral rampa (mimari bir deyim olsa gerek) kullanıldığını" söyledi.

Mısırlı tüm hesaplamacılar her biri 2.5 ton ağırlığında ve 3 boyutlu dev taşların bu kadar hassasiyetle yerleştirilmesini açığa çıkarmak için yıllarca çabaladılar. Daha önceki teorilere göre: hem dev bir hizaya getirme platformu, hem de piramidin dış tarafında spiral rampa kullanıldığı söyleniyordu.

Fransız mimar Jan-Pier Hudin şimdi iddia ediyor ki "3 boyutlu modellerin yapımı ispat ediyor, piramidin dış yüzeyinden 10-15 metrelik spiral rampalarla taşlar yukarı çıkarıldı. Böylece piramit dışarıdan içeriye doğru inşa edildiğini" belirtti.

Fransız mimar ayrıca "KEOPS piramidinin yapımında iddia edildiği gibi 100 bin çalışan değil yalnızca 4.000 çalışanın yeterli olabileceğini" de söyledi.

Fransız mimarın "Yeni teori için 8 yıldır konunun üzerinde çalıştığını, 3 boyutlu otomobil, uçak modelleri için çalışan DASSAULT SYSYTEMS firması ile işbirliği yaptığını, kendisine araştırmasına yardımcı olmaları için 14 tane mühendisin verildiğini" ifade etmiştir.

Haber-yorum:

4500 yıl önce bir inşa faaliyeti olmuş. Hala nasıl bir teknoloji kullanıldığını araştırıyorlar. Çok ilginç değil mi?

Şimdi benim buradan bir önerim olacak. En iyisi Binbir Gece adlı dizide mimar olan Şehrazat hanıma soralım.

Saygılarımla.

Not: haber kaynağı www.in.gr

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..