Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kepçe Kulak Estetiği-Otoplasti

Kepçe kulak, kulak kepçesi ile yüz açısının uyumsuz kaldığı, anatomik yapının hoş görünmediği, halk arasında “kepçe kulak” ya da “yelken kulak” diye tabir edilen, kişiye tamamen sosyolojik boyutta rahatsızlık veren, sağlık anlamında herhangi bir olumsuz etkisi bulunmayan estetik bir sorundur. 

Otoplasti, sadece kulak kepçesinin büyüklüğünde değil, kepçe kıvrımlarının hiç olmaması veya düzgün olmaması durumlarında da kullanılan cerrahi bir operasyondur. Açık ve kapalı dikiş olmak üzere iki cerrahi operasyon şekli olmakla birlikte ağırlıklı olarak kapalı dikiş yöntemi uygulanmaktadır. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi otoplastide de riskler vardır ancak çok düşüktür. Hatta en düşük riskli operasyonlar sınıfındadır. Kişinin genelde yaşına göre lokal ya da genel anestezi uygulanır. Çocuklar için genel anestezi tercih edilmektedir.  Ortalama 1 saat süren operasyonda işlemler kulak arkasına ve kıvrımlara yapıldığından dolayı kişi söylemedikçe kimse operasyon geçirdiğini anlamayacaktır. Genellikle hastaneden aynı gün taburcu olunur. Basit ağrı kesiciler ile giderilebilen hafif ağrılar olabilmektedir. Ameliyattan sonra ortalama 10 gün kadar kulak bandı kullanılmaktadır.

Kulak şekliyle problemi olan her yaştan insanın yaptırabileceği bir operasyondur. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için okula başlamadan önceki dönem tavsiye edilmektedir. Çünkü çocuk, okul yaşantısıyla birlikte yeni bir dünyaya açılmaktadır. Hayatındaki bu önemli virajda, arkadaşları tarafından küçük düşürüldüğünü, alay edildiğini düşünmek sosyalleşme sürecine olumsuz etki edecektir. Buna bağlı olarak  yetişkinlik döneminde  ruhsal sıkıntılar ve zorlu bir hayat yaşayabilmektedirler. Çocuklardan sonra en sık operasyon yaptıranların başında erkekler gelmektedir. Çünkü kadınlar saçlarını uzatıp açık bırakarak, çoğunlukla bu rahatsız oldukları görüntüyü gizleyebiliyorken erkekler genelikle kısa saç kullandıkları için bu durum pek mümkün olmamaktadır.

Otoplasti tamamen estetiğe dayalı bir operasyon olup işlem öncesindeki duyma ve işitme problemlerine herhangi bir çözüm sağlamayacağı gibi operasyon sonrasında da duyma ve işitme açısından herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Kepçe kulak operasyonu, sonrasında memnuniyet derecesi en yüksek olan ameliyatlardandır. Hastaların özgüveni artar ve daha sosyal bir yaşantıya sahip olurlar. Bu basit operasyon için dikkat edilmesi gereken en önemli unsur güvenilir bir hekimdir. Ameliyat sonrası kulaklarınızın yeni şeklini beğenmemeniz durumunda tekrardan bu operasyonu yaptırabilirsiniz. Sağlık açısından bir sakıncası bulunmamaktadır.

 

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı

Site          : http://www.selcukinanli.com/

Instagram: https://www.instagram.com/rinoplasti/

Facebook: https://www.facebook.com/prof.dr.selcuk.inanli/

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..