Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe Kulak Estetiği
 

Kepçe Kulak Estetiği


Kepçe kulak deformitesi çoğunlukla genetik nedenlerle ortaya çıkar. Nadiren hastalarım bebekliklerinde kulaklarının kıvrılması ve bu şekilde üzerine yatmaları nedeniyle oluştuğunu da düşünürler ama esasen onlarda da genetik faktör esastır.

Estetik kaideler açısından bakarsak kulağın kafatasına belli bir açıda ve yakınlıkta olması gerekir. Kepçe kulak deformitesinde bu esaslar oluşmadığı için toplum tarafından normal dışı şeklinde yorumlanır. Özellikle ilköğretim ve ergenlik döneminde bu durum çok ciddi sorunlara yol açar. Oluşan psikolojik travma okul başarısını, bireyin sosyalleşmesini negatif olarak etkiler. Bu sıkıntıları önlemenin en doğru yolu biran önce sorunu ortadan kaldırmaktan geçmektedir

İlköğretim döneminde okul arkadaşlarının acımasız yaklaşımları, gelin olacak bayanların saçlarını topuz yaptıramamaları, erkeklerin saç kesimlerinde mecburen kulaklarını kapatacak model dışına çıkamamaları, hoşlandıkları kız yada erkeğe açılamama gibi sorunlar ilk akla gelen ve kesin ameliyat endikasyonu olan durumlardır.

Ameliyatı Nasıl Yapıyorum ?

Klasik teknik otoplasti ameliyatı lokal anestezi altında yapılır. Bunun tek istisnası yaşı küçük olan hastalar ve lokal anesteziyi tolere edemeyeceğini düşünen hastalardır. Bu iki istisna dışında lokal anestezi ile rahatlıkla yapılabilir. Ameliyat esnasında lokal anestezi kulak arkasından uygulanır. Lokal anestezi uygulaması esnasında ağrı sorunu yaşayan hastam hemen hemen hiç olmamıştır. Ameliyat esnasında hasta o kadar rahatdır ki sohbet ederiz, müzik dinleriz ve hastalarım bu süreçten keyif aldıklarını ifade ederler.

Klasik teknikle otoplasti ameliyatı 1 saat sürer. Ameliyat esnasında kesi kulak arkasından yapılır. Kıkırdaklar görerek şekillendirilir ve kaliteli sütür materyalleri ile istenilen-estetik açıdan doğru pozisyonda kalmaları sağlanır. Otoplasti ameliyatı esnasında uyguladığım rafine ve değişik teknikler sayesinde kulak kıvrımları mükemmellik ölçüsünde natürel şekle sahip olur. Kulak arkasındaki kesi kendiliğinden eriyen sütür materyalleri ile estetik gizli dikiş şeklinde kapatılır. Dolayısıyla ameliyat sonrasında dikiş alınması gerekmez.

Otoplasti Ameliyatı Riskli bir Ameliyatmıdır ? Ameliyat Esnasında Anormal Durumlar Olabilir mi ?

Kulak estetiği ameliyatlarında risk derecesi çok çok düşüktür. Ameliyat esnasında şu ana dek herhangi bir aksilik ile karşılaşmadım desem yeridir. Ancak her ameliyat da olduğu gibi otoplasti ameliyatları sonrasında da potansiyel risk faktörleri bulunmaktadır. Enfeksiyon,kanama ve hematom ilk akla gelen potansiyel risklerdir. Şu ana dek bu sıkıntılarla karşılaşmamış olsam da prensip olarak ameliyatın risklerini de hastalarıma anlatırım.

Ameliyat ne kadar kalıcıdır bozulma riski var mı ?

Klasik teknik otoplasti ameliyatı oldukça güvenilir bir ameliyatdır. Kendi vaka grubumda %98-99 güvenilirlik olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Ancak genel bilgilendirme açısından nüks ya da bozulma durumunu netleştirmek isterim. Muayene için başvuran hastalarım genelde nüks kavramını kulağın tamamen eski haline dönmesi olarak düşünüyorlar. Uyguladığım tekniğin neticelerine bakarak nüks olan vakaların hiçbirisinde tamamen eski haline dönme gibi bir sorunla karşılaşmadım.2mm ya da 3 mm gibi minik açılmalar %1-2 oranında olabilir. Kimi hastada bu sorun dahi teşkil etmezken nadiren oluşan bu durum için minik bir revizyon planlanabilmektedir.

Ameliyat sonrası saç bandı neden takılır ?  ne kadar takılır ? ne zaman Çıkartılır ?

Esasen otoplasti ameliyatı sonrasında rutin uygulama pansuman üzerine bandaj uygulaması şeklindedir ve genellikle bu bandaj 7-10 gün açılmamaktadır. Bu durumun tıbbi açıdan gereksiz ve sosyal açıdan da rahatsız edici olduğunu düşündüğüm için bandaj uygulamasını hiç yapmıyorum. Bunun yerine pansuman üzerine saç bandı uygulaması yapıyorum ve saç bandını 2-3 gün sonra alıyorum. Özellikle bayanlar saç bandını aksesuar olarak da kullandıkları için bu açıdan çok şanslı durumdalar, zira ameliyat oldukları -kendileri söylemezse- belli bile olmamaktadır. Bazı bayan hastalarım bu durumu eşleri ile bile paylaşmak istememektedirler. 2-3 gün sonra ilk pansumanı yapıyorum ve sonrasında saç bandını akşamdan sabaha kadar 2 hafta boyunca kullanmalarını öneriyorum. Bu değişik ve hastalar açısından avantajlı uygulamadan dolayı herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadığımı net bir şekilde söyleyebilirim.

Kepçe Kulak Ameliyatı ne zaman yapılması uygun olur ?  Yaş sınırı nedir ?

Kulak kepçesinin gelişimi oldukça erken bir şekilde 6 yaşlarında tamamlanır. Dolayısıyla bu ameliyat 6 yaşından itibaren herhangi bir yaşta yapılabilir. Okul öncesi dönemde ameliyatın yapılması özellikle hastanın psikolojik açıdan alabileceği olası travmaların engellenmesi şeklinde belirgin faydası vardır. Bazen hastalar yanlış şekilde 6 lı yaşlarda bu ameliyatı olmadım, daha da olamam şeklinde yanlış bir düşünceye kapılıyorlar. Bizim önerimiz ve tabiî ki en doğrusu okul öncesi periyotta bu ameliyatın yapılmasıdır. Ancak olaki yapılmadı sonrasında hayatlarının herhangi bir döneminde yani her yaşta bu ameliyatı olabilirler. Hasta grubum içinde anne-kız, baba-kız şeklinde çok hastam olmuştur.

Kepçe Kulak Ameliyatı ( Otoplasti ) Sonrası Ağrı Olur mu ?

Otoplasti ameliyatı sonrasında ağrı ya da minimal sızı olasılığı ameliyatda yapılacak cerrahi müdahalelere göre değişmekle birlikte hiç ağrı olmayacağı gibi sadece ilk gün hafif ağrı şeklinde olabilir. Rutin olarak otoplasti ameliyatı sonrasında hastalarıma antibiyotik ve ağrı kesici reçete ederim, bu da hastalarımın ameliyat sonrasında konforlarını belirgin ölçüde artırır.

Kepçe Kulak Ameliyatı sonrası Normal Hayata ne Zaman Dönerim ?

Normal hayata(sosyal yaşantı ya da iş yaşantısı) dönüşte ise erkek ve bayan hastalarda minimal farklılık bulunmaktadır. Saç bandı bayanlarda aksesuar olarak da kullanıldığı için bayan hastalar ameliyattan hemen sonra normal hayatlarına hiç bir şey olmamış gibi devam ederler. Erkeklerde ise saç bandı kullanımı fazla olmadığı için sosyal açıdan minimal sıkıntı çekebilirler ama yine de klasik bandaj uygulamasıyla kıyaslarsak onlarda hallerinden çok memnun olduklarını bana hep ifade etmişlerdir.

Kepçe Kulak Ameliyatı sonrası İz kalır mı ?

Saç bandını çıkarıp ilk pansuman yapıldığında kulaklarınızı ödemli ve kızarık göreceksiniz. Bu sizi kesinlikle korkutmasın. Ödemler ortalama 5-7 gün içerisinde geçecektir. Kızarıklık ise toplumda dikkat bile çekmeyecektir. Siz ameliyat olduğunuzu bildiğiniz için bu kızarıklığın farkında olacaksınız.

Kulak arkasında iz kalacak mı sorusunu hastalarım sorarlar. Bu soruyu net bir şekilde hayır diyerek yanıtlarım. Hem kesiyi kulak arkasında yaparak gizlemiş oluyoruz ve hem de estetik gizli dikişlerle kapatarak bu olası sorunu önlemiş oluyoruz.

Kepçe Kulak Estetiği Fiyatları

Yasal olarak ve etik olarak web sitelerinde ameliyat fiyatlarını açıklamak doğru değildir. Ameliyatın maliyetini belirlemede en doğru yaklaşım muayene olmak ve muayene bulgularına göre belirlemektir.

Fiyat oluşumunda öne çıkan bir faktörde hastane seçimidir. Bu ameliyat fiyatına direk etki eden bir faktördür. Hastanenin konforu anestezi ve ameliyathane kalitesini hastalarımın tercihine bırakıyorum.

Doktor Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Otoplasti ameliyatınız için cerrah seçimini yaparken kesinlikle detaylı bir şekilde araştırma yapmalısınız. İnternetten yapacağınız araştırmalar sizde bir fikir oluşmasını sağlayacaktır. Sonrasında doktorunuza muayene olun, ameliyatla ilgili aklınıza gelen-kafanıza takılan her soruyu sorun , doktorun yaklaşımını değerlendirin, öncesi-sonrası resimler görmek isteyin ve sonunda sizde güven duygusu oluşturan doktora ameliyat olun. Bu seçimde aslında çok önemli olan ama en son sırada yer alması gereken nokta ise ameliyatın maliyeti olmalıdır. En pahalısı en iyisidir fikrinin her zaman doğru olmayacağı gibi, en ucuzuna ameliyat olayım fikride doğru değildir.

Kepçe Kulak Ameliyatı ( Otoplasty) Sonrası Yapılması Gerekenler ve Bakım

Otoplasti ameliyatından 2-3 gün sonra ilk pansumanı yapıyorum ve saç bandını çıkartıyorum. İlk pansumandan sonra hastamın saçlarını yıkamasına ve ameliyat bölgesine su-sabun değmesine izin veriyorum. Ameliyat sonrasında özellikle saç bandınızı 2 hafta boyunca geceleri kullanmanızı öneriyorum. Erken dönemde kıyafetlerinizi giyip-çıkarırken kulağınıza takılmamasına dikkat edin. 2-3 hastamda bu tarz sorun yaşadım. Yine erken dönemde kulaklarınıza yönelik el şakalarından kendinizi korumanızı öneririm.

Not : Soruları, Hastalarımın bana en çok sorduğu sorulardan seçtim. Daha detaylı bilği için lütfen iletişim numaralarından veya iletişim formundan bana yazarak iletebilirsiniz.

Sağlıklı Günler Dilerim

Op Dr Ali Mezdeği

www.kepcekulakestetigi.net

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..