Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kepçe kulak estetiği

Kepçe kulak estetiği
 

Genetik nedenlerden dolayı kulak kıvrımlarının yeterince gelişmemesi kulaklar ile kafa arasında ki açının normalden çok olmasına neden olur. Bu durumda halk tabiri ile kepçe kulak olarak adlandırılır.

Kepçe olan kulakları ideal açıya ve orana getirmek için kullanılan farklı teknikler olsa da günümüzde iki teknik oldukça bilinmekte ve en çok kullanılan teknik olma özelliğini taşımaktadır. Bu teknikler; İp ile ve cerrahi ( klasik ) kepçe kulak ameliyatıdır.

İple Kepçe Kulak Estetiği

Kulak yapısı uygun olan hastalara cerrahi ( klasik ) kepçe kulak ameliyatı yerine uygulanan kesisiz bir estetik operasyon tekniğidir. Operasyon hastahaneler de, tıp merkezlerinde veya kliniklerde genel veya lokal anestezi ile yapılabilir. Operasyonun nerede ve hangi anestezi türü ile yapılacağına hasta karar verir. Operasyon esnasında hastaya lokal veya genel anestezi verildikten sonra bir iğne yardımı ile kulağın üst kıkırdak dokusundan geçirilen medikal ip kafaya doğru çekilerek kulağa estetik ve doğal bir görünüm kazandırılır. Operasyon ortalama 25 - 30 dk. sürer hasta operasyondan hemen sonra taburcu edilebilir.

Klasik Kepçe Kulak Estetiği

İp ile kepçe kulak estetiğinin aksine kepçe kulak sorunu yaşayan her hastaya rahatlıkla uygulana bilen ve başarı oranı en yüksek tekniktir. Operasyonun yapıldığı yer ve kullanılan anestezi türü ip ile kepçe kulak estetiğindeki gibidir. Ancak klasik kepçe kulak tekniği daha başarılı olsa da operasyon daha uzun sürer  ve  ( ortalama 1 – 2 saat ) operasyon sonrası iyileşme süresi iple kepçe kulak tekniğine göre biraz daha uzundur. Operasyon esnasında kulak arkasından 2 – 3 cm' lik bir kesi açılır ve kepçeliğe neden olan kıkırdak yapısı düzeltilir.

Bizim ve bir çok estetik cerrahi branşına mensup doktorların ortak görüşü diğer tekniklere göre konfor düzeyi biraz daha düşük olsa da hastanın beklentisini karşılama da ve başarı oranında klasik kepçe kulak estetiğinin net bir üstünlüğü vardır.

Klasik Kepçe Kulak Estetiğinden Korkmayın !!!

Makalemin üst satırlarında ip ile ve klasik kepçe kulak estetiğini karşılaştırdığımda klasik teknik konfor bakımından biraz daha düşük olsa da diğer cerrahi işlemler düşünüldüğünde (burun estetiği, göğüs estetiği gibi..) Kepçe kulak ameliyatları bu ameliyatlara göre sadece ismen ameliyat olarak gözüküyor.

Acıdan veya ağrıdan dolayı klasik kepçe kulak estetiğinden çekinen hastalar bu ameliyatın lokal anestezi ile ve klinik ortamında yapılabildiğini bile düşünse aslında operasyonun ne kadar kolay olduğunu anlayabilir.. :)

Operasyon Öncesi & Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler !!!

Kepçe kulak estetiği operasyonlarının hepsinde standart bir prosedür vardır diyebiliriz.

Bunlar; Operasyon öncesi yaklaşık 1 hafta önce sigara kullanımının bırakılması ve kan sulandırıcı ilaçların operasyonu gerçekleştirecek doktora danışılarak bir süre kullanılmamasıdır. Operasyon sonrası saç bandı kullanımı ve kullanılacak ağrı kesici ilaçlar.. İster ip ile olsun isterse de klasik teknikle her hasta sac bandı ve ağrı kesici ilaçlar kullanır. İki tekniğin operasyon sonrasındaki tek farkı kullanılan saç bandı ve ilaçların arasında kullanma zamanı farkı olması.. ( örk: klasik kepçe kulak estetiğinde saç bandı ortalama 10 gün kullanılırken ip ile kepçe kulak estetiğinde bu süre 3 - 4 gün kadar. )

Kepçe Kulak Estetiği Fiyatları:

Operasyonlarımız ile ilgili maalesef makalelerimiz de yasal zorunluluk nedeniyle herhangi bir fiyat aralığı veremiyoruz. Fiyat bilgisi almak için mail veya telefon yolu ile ulaşabilir yada muayeneye gelerek net bir fiyat alabilirsiniz.

Op.Dr.Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..