Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '21

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe Kulak Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kepçe kulak tüm dünyada yaygın olarak görülen bir estetik problemidir. Doğrudan sağlığı etkileyen bir sorun olmadığından bir hastalık olarak tanımlanamasa da, kepçe kulak yapısına sahip olan hastalar psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenmektedirler. Kepçe kulak estetiği sıklıkla gerçekleştirilen bir operasyon olup, modern tıbbın ve teknolojinin gelişmesiyle günümüzde oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Özellikle çocuklarda özgüven eksikliğine sebep olabilen bu durum ebeveynler tarafından hafife alınmamalıdır. İleride bireylerin sosyal yaşamlarını etkileyebilecek kepçe kulak problemi, küçük bir işlemle ortadan kaldırılabilmektedir. Bu nedenle kepçe kulak estetiği daha çok küçük yaşlarda tercih edilmektedir.

Kepçe Kulak Nedir?

Kepçe kulak, kulaklarda en yaygın görülen şekil bozukluğudur. Kulak kıkırdaklarının gevşekliğinden kaynaklanan bu görünüm, çoğunlukla iki kulakta birden görülse de kimi hastaların tek bir kulağında da bulunabilmektedir. Kepçe kulak sorununun okul öncesi çağdaki çocukların ileriki yaşlarda daha özgüvenli ve rahat bir yaşam sürmesi açısından estetik operasyonla çözülmesinde yarar vardır.

Kepçe kulak tamamen kalıtsal faktörlere bağı olarak ortaya çıkan bir sorundur. Anne ya da babasında kepçe kulak problemi olan çocukların da genetik olarak kepçe kulağa sahip olmaları olasıdır. Bu durum kulak kıkırdaklarının gevşekliğinden, kulağın üst kısmında yer alan kıvrımların oluşmamasından ve kulak kepçesinin düz bir yapıya sahip olmasından kaynaklanır.

Kepçe Kulak Estetiği Nasıl Uygulanır?

Kepçe kulak ameliyatı günümüzde son derece basit bir estetik operasyon haline gelmiştir. Bilinçli anne ve babalar, kepçe kulak problemi olan çocuklarını okula başlamadan önce kliniğimize getirmektedir. Operasyon genel anestezi altında uygulanır, fakat özellikle küçük yaştaki hastaları işlem esnasında korkutmamak adına genel anestezi kullanımı daha yaygındır. İşlem ortalama 1-1,5 saatte tamamlanmaktadır. Hastanın kulak ve kıkırdak yapısı olması gerektiği gibi yeniden şekillendirilir. Ameliyatın bitiminde, kulaklara özel bir bant takılarak işlem sırasında konumlandırıldığı şekilde kalması sağlanır. Bu bantlar en az iki hafta süreyle takılmalıdır. Kepçe kulak estetiğinin ciddi bir riski bulunmamaktadır ve ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyonla karşılaşılmazsa hastalar aynı gün taburcu edilir. Uygulanan cerrahi işlemde kesiler genellikle kulak arkasında açıldığı için sonrasında herhangi bir ameliyat izi göze çarpmaz.

Kepçe kulak ameliyatı ile ilgili merak edilen sorulardan biri, operasyonun kulak zarına ya da hastanın işitme yetisine bir zarar verip vermeyeceğidir. Ancak böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Hastalar iyileşme sürecinde hayatlarına normal şekilde devam edebilirler. Operasyon sonrası iyileşme süreci de oldukça hızlıdır. Hastalar ameliyattan iki gün sonra duş alabilirler. Ortalama bir ya da iki hafta içinde bantlar çıkartılır ve iyileşme tamamlanır. Bantlar çıkartıldıktan sonra kişi tamamen doğal bir kulak yapısına sahip olmuş olur. Elde edilen sonuçla yalnızca kepçe kulak görünümü ortadan kaldırılmış olmaz, hastanın daha mutlu ve daha özgüvenli olması da sağlanmış olur.

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..