Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Kerbela sadece bir matem değildir!

Kerbela sadece bir matem değildir!
 

"Bir rekat namazla da, Allah'a Ulaşırsın öyle ki abdesti kanınla alabilirsen"


İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı, Başta Aleviler olmak üzere tüm İslam âlemi için özel anlamlar yüklüdür. Sadece peygamberin torununun şehit edilmesi değil aynı zamanda İslam anlayışının hem  teorik  hem de pratik olarak iki çizgide kesinleşmesi anlamına gelmektedir.

Elbette Hüseyin ve yoldaşlarının katledilmesi, yüzyıllara yayılan bir travmadır. Ancak bu travmanın sadece bir matem olarak algılanması ve aşure dağıtıp, yas tutmak olmaktan öte bir şey olduğu da idrak edilmelidir. Dolayısıyla dönemin en güçlü ordusu Yezit ordusuna karşı bir avuç insanla çıkmanın anlamsızlığını Hüseyin’in de görmediğini iddia etmek için ya ümmi ya da Yezit’ten yana olmak gerekir. Bu durumda sorulacak soru: Hüseyin intihara mı gitti?

Dedesinin başlattığı devrim, saltanata dönüşmüştü. İslam artık saltanatın sopasına dönüşüyordu ve bunu durdurmak istiyordu. Kufeliler tarafından ihanete uğrayınca ona tek şey kalmıştı. Bu durumu tarihin kaydına geçirmesi gerekiyordu ve bunu kanıyla yazmayı tercih etti. Bunun etkisi öyle büyük  oldu ki asırlardır saltanat ideologları (siz İslam alimi anlayın)bu etkiyi silmeye çalıştılar ama beceremediler.

Katliamın önemli bir ayrıntısı olarak görülse de Hüseyin’in başı Kesilip Yezit’e gönderildiği için Kerbela’da sadece bedeni gömülmüştür. 1335 yıldır, bedenini arayan baş misali İslam coğrafyasında saltanatlara karşı özgürlük, barış(İslam) mücadelesi verenler aynı katliamlara maruz kalıyorlar.

10.10.680 Kerbela katliamının 1335. yılında ülkemizde saltanatın savaşına karşı barışı haykırmak için yürüyen 102 can katledildi.

Bu canlar da Hüseyin ve yoldaşları gibi şehit oldu. Şehit kavramı şahit kökünden gelir. Yani, şehit olanlar o gün yaşanan zulme haksızlığa şahit olmuşlardır ve ölümleriyle zulmü kayda geçirmişlerdir. 10.10.2015 tarihinde yaşanan katliam AKP iktidarının tarihe geçiş kimliğidir.

Dostlarımızın kanıyla yazılmıştır.

Bilinmelidir ki Hasandağı ve Ağrıdağı yerinde durduğu sürece unutulmayacaktır.

Yüzyıllardır, Yezit nasıl hatırlanıyorsa AKP iktidarının hatırlanma şekli de bu katliam olacaktır. 

 
Toplam blog
: 22
: 784
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

. "Gök kubbenin altında söylenmemiş söz yoktur" diyen eskiler haklılar, ama zamanın akışı içinde ..