Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '13

 
Kategori
Basketbol
 

Kerem Tunçeri: Gidip Savaşacağız!

 

Efes bütün sezon yaptığı gibi yine kazanması gereken maçları almayı başardı ve seride durumu 2-2’ye getirdi. Şimdi, Final-Four yolunda Efes’in kazanması gereken son bir maç kaldı. Geçen sezonun şampiyonu Olimpiyakos’a karşı deplasmanda kazanılması gereken bir maç bu. Evet kulağa çok zor gelse de bunu yapabilecek güçte lacivert-beyazlılar.

*

Atina’da kaybedilen iki maç sonrasında İstanbul’da Çarşamba günü oynanan ilk karşılaşmada Efes bu turun peşini kolay kolay bırakmayacağını gösterdi. Maç boyunca üstünlüğünü sahaya yansıtarak 83-72’lik net bir skorla ilk galibiyetini almış oldu.

*

İstanbul’daki ikinci maç ise inanılmaz bir heyecana sahne oldu. Olimpiyakos’un maça hızlı bir giriş yaparak ilk çeyreği 20-12 önde bitirmesinin ardından pek de istemediği “kovalayan” takım rolüne bürünmek zorunda kaldı. Ancak kritik anlarda ön plana çıkan farklı oyuncularla kırılma anlarını aşmayı başardı. Örneğin pek bahsedilmese de ikinci çeyrekte Barac’ın üstüste bulduğu sayılar Efes’in oyunda kalmasını sağladı. Son bölümde pas dağıtımında ve savunmada yaptığı katkı da göz ardı edilmemeli. Bugüne kadar çok ciddi eleştiriler almış olan Stanko Barac’ın bugünkü oyunu saygıyı haketti. Aynı şekilde Shipp ve Savanovic de gerektiği anlarda kritik sayılara imza attılar.

*

Maçın son çeyreğinde iki takım da öncelikle savunmasını sertleştirerek başladı. Basit top kayıplarını daha önce durdurabilen Atina temsilcisi özellikle Hines’ın da etkili oyunuyla son iki dakikaya 71-64 önde girmeyi başardı. Son bölümde basketbol ise ivme bir anda Efes’in lehine döndü. Kerem’in çaldı top, Farmar’ın üçlüğü, Kaçan faul sonrası Printezis’ten çıkan topun tekrar Efes’e geçmesi gibi normalde 1 dakika içinde yaşanmayacak pozisyonların bir araya gelmesi skoru 72-73’e getirdi.

*

Son hücumda ise top belki de en son düşünülen isimle buluştu. Shipp’in kullandığı ve kaçan şut sonrası birçok kişinin elleri başının iki yanına yaklaşmışken kalabalık arasından yükselen Jamon Lucas’ın tiplediği topla Abdi İpekçi bir anda bayram havasına büründü. Son hücumda da rakibine rahat şut imkanı vermeyen Efes seriyi 2-2’ye getirmeyi başardı. En başta söylediğimiz gibi Final-Four yolunda Anadolu Efes’in sadece 1 maç kaldı. Ondan tek beklediğimiz, Kerem Tunçeri’nin de maç sonunda söylediği gibi, oraya gidip savaşması… 

 

@BaSKeTBaNK

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..