Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kereviz çanacıkları

Kereviz çanacıkları
 

Kereviz çanacıkları


Bugün zeytinyağlı kereviz pişirince sizlerle de sayfamda paylaşmak istedim. Kızım duyunca kerevizin de tarifi mi olur diye güldü. Ama ben yine de resmini çekip paylaşmak istedim.

Çocukken kerevizi hiç sevmezdim. Evlendikten sonra hele hele çocuklar olduktan sonra kerevizi yemeğe başladım. Şimdi ise en sevdiğim sebzelerden biri oldu. İnsanın damak tadının zamanla değiştiğine inanıyorum.

Gelelim kereviz çanaklarının yapımına, kerevizler biraz iricene seçilir. Kök kısımları soyulur. Ortadan ikiye bölünür. Orta kısımları oyularak çanaklar meydana getirilir. Başka bir kapta bezelye, küp küp doğranmış havuç, soğan, patates, çanakları oyarken çıkan kerevizler biraz da kereviz yaprağı bir çay bardağı zeytinyağı ve tuzla karıştırılır.

(İsterseniz ufak bir kavanoz garnütür de kullanabilirsiniz.)
Yaygın bir tencereye sıralanan çanakların içine hazırladığınız bezelyeli küp küp doğranmış sebzeler konur. Kalan sebzeler de çanakların etrafına konur. Kısık ateşte 5-10 dakika sebzenin kendi suyu ile pişirilir. Daha sonra çanakların seviyesine kadar sıcak su ilave ederek pişirilir. Ocaktan indirmeden önce yumurta sarısı ve limonla terbiye hazırlanır. Yemeğin suyu biraz fazla kaçtı ise terbiyeyi hazırlarken bir kaşık un ilave edebilirsiniz. Hazırlanan terbiye yemeğin suyu ile ılındırılır, ( Terbiye kesik kesik olmasın diye)yemeğin üzerine gezdirilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Daha bitmedi, kerevizin kalan yapraklarını da salata olarak değerlendirebilirsiniz.
Kereviz yapraklarını haşlayın, üzerine limon, 2-3 diş sarmısak ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu gezdirin.
İşte harika bir sebze salatası.

Afiyet olsun

Evinizin aşçısı

 
Toplam blog
: 11
: 3749
Kayıt tarihi
: 01.02.08
 
 

Merhaba Suphi Koyuncuoğlu lisesi mezunu, İzmir doğumlu biri erkek diğeri kız olan iki çocuk annesiy..