Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '15

 
Kategori
Edebiyat
 

Kerim’ce güzellemeler

Kerim’ce güzellemeler
 

Birilerinin korku algısı üzerinden, birileri de daha farklı rant elde etme peşinde oluyorlar. Gerek dedikodu ve gerekse daha farklı varyasyonlarla olmadık kahpeliklere ve fırıldaklıklara girişiyorlar.

*

Bir gün, bir dosta; "iyi ki geldin ya!" dedim. “Hemen karar verme, gelen gideni aratır!" dedi. Sanırım haklı galiba.

*

"Mut fırot, pekmez kirra" madem ki aynı iş,  aynı şekilde devam edecekti; ne diye farklı isimler kullanılır, anlamıyorum!. At mı sürücü değiştiriyor, yoksa sürücü mü at değiştiriyor, anlayamadım! Anlayan var mı acaba?..

*

Bir şeyleri ve bir yerleri iyi yapalım derken, nedense illa ki bir şeyleri ve bir yerleri de bozmaya gayret ve çaba harcıyoruz, sonuçları ve sebep olduklarına aldırış etmeden...

*

Unutulmamasın ki kimsenin ahı, kimseye kalmaz! Belki geç olur ama illa ki olur.

*

İnsan dışındakilerde de ağız, göz, burun, kulak, beyin, kalp... var ama...

*

Bir komutan düşünün ki etrafında birkaç adamı yok. Sağa sola ulaklar çıkarıyor, ama herkes arkasını dönüp görmezden geliyor; ama erkekliğe …Komutan ya!..

*

Kim kime muhtaç, bilen var mı? Ateşin ortasında kalan Hz. İbrahim mi, yoksa ateşe atan  zalim mi?..

*

Bazen, insanın dört köşe olduğu, kendini havada uçar gibi hissettiği zamanlar vardır, herhalde...

*

İnsan, takım ruhuyla ekip içerisinde kendini ne kadar ortaya çıkarıp sivrilebilir ki ya da sivriltilebilir ki?..

*

İslam’la şereflenenlerin kimi DEİST oluyor, kimi seçme şansım olsaydı HRİSTİYANLIĞI seçerdim diyor, kimi kafayı yiyip ATEİST oluyor, kimi bilmem ne oluyor!!!!! Ne oluyor bu insanlara, neden gerçek kimliklerinden, özlerinden ve inançlarından uzaklaşıyorlar?

*

Girdiği yolda ilerlemeye çalışanlar, nedense kimlerle yola düştüklerine pek dikkat etmezler. Bu yolda ilerlemek büyük bir maharet ister. Yol dostlarla güzeldir

*

Baş ile ayakların ayrı hareket ettiği, özü ile sözün çok farklılaştığı, huy ile karakterlerin uyuşmadığı bir zamanda yaşıyoruz. Allah feraset versin, ıslah etsin.

*

Göz açınca varsın, göz kapatınca yoksun, peki ya arada geçen zaman, yaşanılanlar, söylenenler!!!!

*

Dünün sırtlanları, bugün tilki olduğunu sanıyorlar. Ne hikmetse ve nasıl oluyorsa aslanlar ve kaplanlar da buna bilerek ya da bilmeyerek kanıyorlar. Meydan bulanık, ne iştir?..

*

Önce şaklabanlık yaptılar, şimdi yavanlık, yağcılık yapıyorlar, başlar ve eller üstünde olduğunu düşünüyorlar; ama bilmiyorlar ki aslında ayaklar altında, çirkefin içindeler, bataklığın dibindeler.

*

İnsanların kıymeti kaybedildikten sonra anlaşılır. İnsana insani değerler çerçevesinde yaklaşıldığında insandan insani davranışlar görülür. İnsanlar hangi konuda olursa olsun, yaşamından, prensiplerinden ödün vermediği sürece, gözlerde ve gönüllerde yükselirler. Ancak o insana saygı duymak, imrenmek ve bravo demek düşer. Yoksa ayaklar baş, başlar ayak olacaktır

 Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..