Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Felsefe
 

Kerim Korkut felsefe okulu/Yeryüzü düzenleri sorgulanıyor

Kerim Korkut felsefe okulu/Yeryüzü düzenleri sorgulanıyor
 

—Kafasında akıl olan insanın sırtında yük olamaz; bu, hayatı yanlış bildiğimizin ispatıdır—

Kerim Korkut söylemek istediklerini tam olarak ifade edemese de okuyan kişi anlamaya gayret etmeli, söylemeye çalıştığımız kolay anlaşılacak şeyler değil.

Gayret etmeli çünkü hayat yerine yanlışlıkla “hammaliyet enstitüsü” ne kayıt yaptırmış olabilir.

Evrenin düşünenleri bir yanda, Kerim Korkut bir yanda, yaşamış ve ölmüş ve dahi yaşayan zevatlar mevcudu savunur vaziyette ve Korkut karganın gak dediği dalı kırmış, geçmiş ulemanın karşısına…

Bu yazıyı mizah olarak algılayan, önemsemeyen, dalga geçen, bıyık altından gülen kimse gerçekten gafil biçaredir, acırım!

Sana doğduğun günden beri ve dahi dedenin babanın ve evveli Âdeme değin, sırtına adeta semer vurularak taşıtılan hayat anlayışının doğru olmadığı gibi bir iddia var ortada.

İddianın sahibi yitik çağların haşarı çocuğu Kerim Korkut.

Savunmada kimler yok ki… Düşüncenin babası Sokrat, Aristo, Eflatun, Gazali, Keynes, Ayniştayin ve doğu, batı, şimal, cenup evrenin ölmüş ve yaşayan bütün bilginleri, bilgeleri, kutlu havarileri, dervişleri…

Tüm bu zevat yaşadıkları dönemde hayır demedikleri şeylere bugün evet diyemezler; yani öteden beri bildiğimiz yaşamı savunmak zorundalar. Ve sizler öyle kenarda duramazsınız, bize katılacaksınız.

Olympos’ta toplanacaktık,  âlicenaplık gösterdiler, bize geldiler; kendilerine Sultan Dağı’nı münasip gördük.

Bir Haziran gecesi evren sustu ve Sultan Dağı konuştu.

Savunma-“Tanrı aklımızı, bedenimizi kullanmamız, hareket ve davranışlarımızı kontrol etmemiz için yarattı; yani akıl vücudun yardımcısıdır, aslolan vücuttur”

Savunma devam-“Hatta yetmez, akıl vücudun bir parçasıdır, motorudur; vücudumuzu hareket ettirir”

Kerim Korkut-“Yani aklımız bunun için var diyorsun”

Kerim Korkut devam- “Bunun için bilgi ve sinir merkezi yeterliydi, yaratıcılığa gerek yoktu; hamalın yaratıcı beyin ne işine yarar ki”

Kerim Korkut 2.devam- “İnsanların çoğunun yaratma ile ilgili bir yaşamı yokken Tanrı kendisininkine yakın yaratma gücü vermiş, niye böyle bir şeye gerek duydu ki”

Kerim Korkut 3.devam “Ya hayat yanlış ya da biz hayatı yanlış yaşıyoruz”

Ulu Tanrı’nın yeryüzündeki yardımcıları çok çetin bir mevzuda kapışırken Sultan Dağı’nın Sultan anası maşrapalarla buz gibi ayran servis ediyordu.

Savunmadan Aristo-Bize doğru bildiğimiz şeylerin doğru olmadığı (ya da yanlış bildiğimiz şeylerin yanlış olduğu) bizden öncekiler tarafından söylenmedi. Biz var olan üzerine değil, henüz olmayan üzerine düşündük hep.

Kerim Korkut- “Bilimin önemli hatası. Sayın Aristo, beyin almaz, düşünür; sizden öncekiler de daha öncekilerden aldılar, mevcudu sorgulamadan yenisini aramaya başladılar, tıpkı sizin gibi”

Savunmadan Çiçero- “Sayın evrenin gelecekteki bilge ruhu Kerim Korkut, gidişatta sorun yoksa üzerinde durmuyorsunuz; beyniyle akıl almaz şeyleri yaratabilecek insanoğlu, beynini hiç kullanmadan (ona gerek duymadan) ne bulduysa yiyerek yaşayabiliyordu. Bu olmasaydı, yani insanoğlu aç kalsaydı biz de bu yaşamı sorgulardık. Kaldı ki bazı beyinler yaratımda bulundular. Görüyorsunuz ki bizler düşünüyoruz, sırtımızda yük taşımıyoruz. Bu da insanın tümüyle hamal yaratılmadığını gösterir”

Savunmadan Konfüçyüs- “Ayrıca düşünmek için bilgiye, yaratmak için tekniğe  ihtiyaç var, insanoğlu yazıyı bile daha yeni buldu”

Kerim Korkut-“Bu söylenenlere katılmamak mümkün değil”

Kerim Korkut devam- “Benim bir sözüm var: İnsanlık yavaş yavaş büyüyen bir çocuktur diyorum. Asıl söylemek istediğim bugüne kadar niye yapılmadı değil, olması gerekenin ne olduğunun tespiti. İşimizi kendimiz yapmayacağız, yaptıracağız; yükümüzü kendimiz taşımayacağız, taşıtacağız; akıl bize bunun için verildi”

Savunmadan Sokrates-“Herkes için tümüyle mi?”

Kerim Korkut-“Evet, herkes için tümüyle”

Kerim Korkut devam- “İnsan küçük Tanrı, kimde beyin varsa yaratmak için var, eşya taşımak için değil; herkes düşünseydi biz şimdi uçarak gidiyorduk”

Savunmadan Eflatun- Hahahahaha duydunuz mu, uçarak gidecekmişiz, kafayı yemiş bu Türko! Senin neslin donunu bile bağlamayı bilmiyor, söyletme beni!

Kerim Korkut-Maalesef haklısın dostum Platon; dedelerimiz bizi hep üflediler, rüyamızda uçuyoruz.

Savunmadan Gazali-“Dünyadaki bütün işlerimizi beynimizin yarattığı araç, alet ve makinelerle, düzenlerle, sistemlerle göreceksek bedenimiz ne işe yarayacak?”

Kerim Korkut- “Yaşayacak sayın bilge, yaşayacak”

Savunmadan Aniştayin- “Sadece yaşamak için yaratan tarafından kurulan bu entegre sistem biraz fazla değil mi? Yani, ellerimiz, kollarımız, bacaklarımız… Sanki bunlar bana yaşamak (yiyip, içip, eğlenmek, yatmak vs) dışında bazı görevleri de yerine getirmek için yaratılmış gibi geliyor. Yiyeceğimizi almak için ellerimizde kollarımızda bu kadar kasa/kemiğe ne gerek var ki”

Savunmadan Makyavel- “Hem zaten dünyada yeteri kadar beynini kullanarak yaratım işinde bulunanlar var. İnsanlık gelişiyor, ileride daha fazla olacak”

Kerim Korkut- Elbette düşünerek yaptığımız çok şey var. Ama 21. yüzyılda insanlar hala sırtında eşya taşıyor ve bedeniyle çalışıyor. Ben özellikle akıl ile her şeyi çözeceğimizi ve gereken teknolojiyi yaratamadığımız için çalıştığımızı düşünüyorum. Sırtında çuval taşıyan insanın kafasında bir beyninin olduğuna inanmıyorum. Düşün, planla, yap araç gerecini görsün işini; sen de yaşamaya git. Aniştayin diyor ki vücudumuz yaşamak dışında bazı görevleri de yerine getirmek için böyle komplike yaratılmış olmalı. Yaşamak da bir görev. Yaşamak gibi bir yaşamayı kastedersek vücudumuz bile yetmez. Yapmamız gerekenler hobi şeklinde hoşlandığımız şeyler olmalı. Çalışmanın hayatımızın içinde yer alması gerektiğine inanmıyorum.

Savunmadan Newton- “Sayın Korkut, bu düşüncelerinizi çağınızın fikir adamlarıyla paylaştınız mı? “

Kerim Korkut- “ Sevgili Newton’un ruhu, çağımızda ne düşündüğünüz önemli değil, k…daki etikete bakıyorlar; adınızın ön kısmında Prof yazıyorsa tamam. Çoban filozoflar devri kapandı, mastır şart.

Savunmadan Schopenhauer- Sayın Korkut, fikrini öğrenenlerden senin gibi düşündüğünü sandığın kimseler var mı, bunu gözlemleyebildin mi? Zira bu, çok büyük bir iddia. Aslında çalışmak gerekmez diyorsun. İşlerimizi, düşünerek yaratacağımız teknoloji yapar diyorsun. Yüzyılların düşüncesini yerle bir ediyorsun. Benim çağımda böyle bir düşünce ortaya atsaydım deli derlerdi.

Kerim Korkut- “Merak etme dostum, bize de pek akıllı demiyorlar hahahahahaha!”

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..