Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '19

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Keşanlı Muhtarlar Beykent'te

Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve Girişimcileri Derneği (KEYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler ile 28 Ekim Cuma günü Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun girişimiyle, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman’ın ev sahipliğinde, Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve beraberinde Keşan Muhtarları, İstanbul Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşen çalışma programında bir araya geldi.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Asuman Kutlu, “Yerel Yönetimlerde İletişim” konulu bir de sunum yaptı.

Çalışma programının temel konusu olan bu sunum etrafında Keşan ve çevresi için önemli değerlendirmeler ve beklentiler dile getirilerek, görüş birliği oluşturuldu.

Üniversiteler ve Keşan Belediyesi ile yürütülecek “Keşan 2023 Vizyonu” çalışmalarına kurumsal destek verebilecek kişi ve kurumlarla etkili iletişim kurulabilmesi için Prof Dr Ferman’ın deyimiyle “Etkin, Verimli, Etkililik” ilkeleri çerçevesinde “"Katma değeri yüksek ve yüksek katma değerli günler, Keşan için nasıl sağlanabilir?” merkezli değerlendirmeler ilgi çekti.

Keşan Kaymakamlığı ve Muhtarları, bu vizyon (uzak görüşlülük) merkezinde oluşan unsurların vazgeçilmezleri arasında özellikle sayıldı.

Kentlerin, vizyondan kısa vadeli 2-3 yıllık gibi stratejik hedeflerine misyon (amaç) denildiğine göre 21’inci yüzyılın ilk hedeflerinden biri olarak 2023 hedefine doğru kararlı adımlar atılması gerektiği yönünde motivasyon sağlandı.

Keşan vizyonunun bilimsel ölçütlere uygun olarak hazırlanabilmesi için Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, KEYİAD, Sivil Toplum Kuruluşları, Beykent Üniversitesi ve gerektiğinde Trakya Üniversitesi işbirliği ile oluşturulacak “Keşan 2023” çalışma grubunun en yakın tarihte yapılacak yürütme kurulu toplantısı, sayılan unsurların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi gerektiği noktasında birleşildi.

Gerçekleştirilecek çalışmalarda, yürütme kurulunca karar verilecek ve bir dizi sektörel çalıştayların ilkinin, örneğin “Turizm Çalıştayı” 2019 yılı bitmeden Keşan Belediye Başkanlığı himayesinde temelinin atıldığı görüldü.

Helvacıoğlu; “İzzetiye’den İzzet-i İkram” söylemiyle, Keşanlı kadınların el emeğiyle hazırladıkları yörenin özelliklerini yansıtan hediye sepetini Beykent Üniversitesi Rektörlüğüne sunmasıyla mesajını en güzel şekilde vermiş oldu.

Keşan’da turizm sektörünü ilgilendiren önemli konularda görüşlerin de açıklandığı bu vesileyle akademisyenlerin yanı sıra turizm sektörü ile ilgili tüm kesimlerin ilgisi çekilmeye ve turizmin tüm yönleriyle ele alınacağı zeminin ilk adımı atılmış oldu.

Üniversitedeki bu çalışma programının ardından İstanbul’un turistik yerlerini de aynı gün ziyaret eden Keşan Muhtarları, bölgedeki faaliyetleri değerlendirerek görüş oluşturdu ve Keşan’daki yerel yöneticilerin de önerilerinin alınmasının çok değerli olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler kardeşimiz, İstanbul’daki Keşanlılar olarak bu potansiyeli harekete geçirmenin arayışı içinde olduğumuzu bir kez daha yineledi.

Fırsat bulduğu her yerde yaptığı açıklamalarla, KEYİAD’ı, İstanbul'da çok geniş kesimler tarafından bilinen hatırı sayılır bir kurum haline getirmeyi, Keşan’ın daha fazla tanınmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Eler, derneğin İstanbul’da bulunan Keşanlılar tarafından bilindiğini ancak organizasyonlara katılımın yeterli olmadığını söylüyor.

Keşanlı girişimcilerin her fırsatta dile getirdiği, Keşan’da ve Keşan dışında bulunan Keşanlıların ya da bölge insanının bu bölgeye yatırım yapması isteniyorsa, çağrı yapılmadan önce finansman modeli üzerinde çalışılması gerekiyor.

Görüşümüz odur ki; Keşan vizyonu için 21’inci yüzyılda uzun vadeli finansman modelinin organize edilmesine yönelik planlı ve programlı hareket edilmesi, birlik ve beraberlik içinde görüş alış verişine katılım gerektiği kaçınılmaz olarak önümüzde durmaktadır.

Hem doğduğu hem de büyüdüğü yere yatırım yapmak isteyen girişimcilerin, geri dönüşü geç olacak söz konusu yatırımları için kaygılarını da anlayışla karşılamak gerekiyor.

 

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..