Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '17

 
Kategori
Sinema
 

Keşfedilmesi gereken filmler

Keşfedilmesi gereken filmler
 

Kimi filmler yeterli dağıtım alanı yada festivallerde gösterim şansı bulamamasından dolayı seyircilerin gözünden kaçabiliyor. İşte bu değerli gözden kaçan filmler arasından onbiri aşağıda yer alıyor.

1. Los Conocrimenes - Zaman Suçluları

 

Zaman Suçluları

 

Nacho Vigalondo' nun 2007 yapımı Timecrimenes, zaman yolculuğu ve paradoksları üzerine bir hikaye anlatıyor.

 

2. OXV: The Manual - Frekanslar

 

frekanslar

 

Darren Paul Fischer' in yönettiği OXV, Zack ve Marie adlı iki gencin frekansları - zeka ve aura beraber diyebiliriz - üzerinden bilimsel, deneysel bir yolculuğa çıkarıyor. 

 

3. Wristcutter: A Love Story - Bilek Kesenler

 

bilek kesenler

 

2006 yılında çevrilmiş, Goran Dukic tarafından yönetilen Wristcutter' ın hikayesi, intihar etmiş insanların bu dünyadan başka bir dünyaya geçtikleri bir ortamda geçiyor.

 

4. Starred Up - Yüksek Risk

 

yüksek risk

 

David McKenzie tarafından yönetilen 2013 yapımı Starred Up, şiddet problemi yaşayan Oliver' in çocuk hapishanesinden yetişkin hapishanesine geçtikten sonraki olayları anlatıyor.

 

 

ben stiller

 

Ben Stiller' in 2013 yapımı gözardı edilmiş filmi Walter Mitty, dergi arşivinde çalışan Mitty' nin, derginin kapatılması sonrası ve kayıp bir fotoğraf pozunu aramasını konu ediyor.

 

 

fikret kuşkan

 

Cemal Şan' ın 2000 yılında tv için çektiği Artık Çok Geç, varoş bir mahallenin gençlerinden Haydar' ı merkezine alarak onların hikayelerini anlatıyor.

 

7. Neds - Serseriler

 

serseriler

 

2010 yapımı Peter Mullan tarafından yönetilen Neds, başarılı bir öğrenci olan John' un ergenlik dönemi sırasında yaşadığı değişimi konu ediniyor.

 

8. Lilja 4-Ever - Daima Lilya

 

lilja

 

2002 yapımı Lukas Moodysson filmi Lilya, eski sovyetler birliğinden kaçıp İsveç' te yeni bir hayat kurmaya çalışan Lilya' nın yaşamını bizlere sunuyor.

 

9. Identity - Kimlik

 

identity

 

James Mangold imzalı 2003 yılı yapımı Kimlik, kasırgalı bir gecede on kişinin bir motelde bir araya gelişlerini ve çeşitli cinayetlerin işlenmesini konu alıyor.

 

10. İtiraf

 

demirkubuz

 

Zeki Demirkubuz' un karanlık üstüne öyküler üçlemesinin ikinci filmi İtiraf, Harun' un evliliği ile alakalı bir sırrı keşfetmesi ve kişisel sırları üzerine bir hikayeyi anlatıyor.

 

11. El Laberinto Del Fauno - Pan' ın Labirenti

 

del fauno

 

Guillermo Del Toro' nun 2006 tarihli filmi Pan, 2. Dünya Savaşı sırasında İspanya' yı savaşın mikro boyutu olarak aile içinde bir kızın gözünden yansıtıyor.

 
Toplam blog
: 23
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.13
 
 

2009 yılında çeşitli konular üzerine birşeyler yazmak için açtığım blogumun içeriğini, 2013 Aralı..