Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Kesin 2010 dünya kupasındayız

Kesin  2010 dünya kupasındayız
 

Yeter Fatih Terim yeter


Fatih Terim'in başında olduğu bu ekibin başarısız olmalarına rağmen ısrarla Milli Takım'ın başında kalmasına bir anlam veremiyorum. Oğuz Çetin'in yaptığı açıklamalara bakacak olursak bize şu an için 4 puan fark atan Bosna aslında kötü ve çok fazla özelliği olmayan bir takım. Oğuz Çetin’in göremediği Bosna'nın en büyük özelliği bizim berabere kaldığımız takımları yenmesi. Görüldüğü üzere yine önümüze pembe bir tablo koyuyor Fatih Terim ve ekibi. Kapkara bir tablo olmasına rağmen.

Terim'in taktik anlayışının sadece ve sadece motivasyon olduğunu çok iyi biliyoruz. Kendisi Teknik direktörden ziyade tam bir motivatör. Bir dönem medya adı altında bir düşman yaratarak kaotik bir ortam oluşturdu. Medya, Terim'in ve futbolcuların iyiliğini istemiyordu ve onların bir numaralı düşmanlarıydı. Terim futbolculara bunu inandırdı. Bu şekilde futbolcuları motive etmeye başladı. Başarılı olacaklar ve medyaya gününü göstereceklerdi ama işler planlandığı gibi gitmedi. Fazla dolduruştan dolayı hepimizin bildiği facialar gerçekleşti. Gün bugün, ortada çokta fazla motivasyon aracı yok. Görüldüğü üzere taktiksel çalışmalar buraya kadar getirdi Milli takımı. En son Bosna maçında Milli takım oyuncuları çok formda olmalarına rağmen o maçtan da galip ayrılamadık.

Bana en çok komik gelen ise Terim motivasyon kaybı olmaması için Estonya - Bosna maçını futbolculara seyrettirmeyecekmiş. Bence tam tersinin olması gerekir. Bırak futbolcular seyretsin. Estonya yenerse futbolcular gaza gelirler ki Terim'in yaptığı tek şey gaza getirmek. Maça o gazla çıkarlar. Eğer Estonya yenilir de futbolcular motivasyon kaybı yaşar ve bundan dolayı Belçika maçına moralsiz çıkarlarsa fark eden çok da bir şey olmaz. Maçı kaybedebilirler ki sonuç değişmez. Haaaa Terim, Bosna'nın Estonya'yı yenmesine rağmen Belçika galibiyetinden hala medet umuyorsa onu bilemem. Bu arada Terim'in cezası yüzünden tribüne çıkacak olmasından dolayı etkileneceğimizi söylemiş Oğuz Çetin. Pozitif yönde etkilenebiliriz diyeceğim ancak yedek kulübesinde de yardımcıları olacak. Ayrıca Terim'in Milli takıma çağırmadığı bazı futbolcular var ki bunları hepimiz biliyoruz. Tabi ki Milli takıma herkesi çağıramaz ama adı geçen oyuncular çağırılmayı hak eden oyuncular. Terim'in bu oyuncuları da çağırmama sebeplerini Türk halkıyla paylaşması gerekir.

Terim’in egolarından dolayı Milli takım başarısız oluyor. Terim’in Milli Takım’ın başarılardan elde edeceğimiz mutlulukları, sevinçleri, maddi manevi kazançları gasp etmeye hakkı yok. Sonuç olarak istikrar adına Terim ve ekibinde ısrar edilmesi çok yanlış.

Güncel bir slogan " Yeter Fatih Terim yeter"

 
Toplam blog
: 3
: 645
Kayıt tarihi
: 06.10.09
 
 

24.08.1974 İstanbul doğumluyum. İyi bir futbol seyircisi ve Fenerbahçe taraftarıyım. İyi yemek yap..