Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Anılar
 

Keşke bütün dünya roman olsa...

Keşke bütün dünya roman olsa...
 

cümbüş


Mübarek bir Cuma gecesi bir grup şen kahkaha ve oynak kalça bir araya toplanmış, önce bir masa etrafında ağız ağıza verilmiş, yılların birikimlerini, gözlemlerini birbirlerine en muzur halleriyle aktarmışlar. Kimisi evliliğinden, kimisi kocasından, kimisi sevgilisinden, kimisi kendini bırakıp gidenlerden, kimisi yeni gelecek ve sonra bir gün diğerleri gibi gideceklerden, kimisi ta eskide kalan bir yalandan, kimisi koynunda beslediği yılandan, kimisi düşlediği bir masaldan, kimisi yanı başındaki bir masadan, kimisi de yanında oturan şen kahkaha-oynak kalça birine ait anılardan, ama her biri bir hikaye bulmuş, çıkarmış masaya hafızalardan. Biri bir hikaye anlatmaya tam başladığında, diğer hepsinin görevi o hikayeyi en muzur halleriyle dallandırıp budaklandırmakmış. Ama o kıvrak diller, kimsenin ellerine su dökemeyeceği usta dilberler, hikayeleri öyle bir dallandırmış öyle bir budaklandırmış ki, kim ne anlatıyormuş, kimin sözü eksik kalmış, kimin ki tamamlanmış, bu hikayeye nerden başlanmış, nasıl sonlanmış, hiç ama hiç bulunamamış... Zaten sonrasında bu şen kahkaha oynak kalça dilberler, başka bir masa etrafında bu sefer kalça kalçaya vermiş olduklarından, artık sohbet kısmını çoktan geçmiş, duydukları müzük cümbüşüyle eş zamanlı olarak, yılların biriktirilmiş romanlık hünerlerini sergilemeye başlamışlarmış. Havaya öyle kalçalar öyle kahkahalar atmışlar ki, stres mtres kalmamış bu geceden geriye.. Hepsi gecenin mübarekliğiyle sarhoş, hepsi gecenin neşesiyle bir hoşmuş...

Havaya hiç çekinmeden atılan şen kahkahalar ve göbeciklerle birlikte hafızalarda kalan en önemli söz ise; bu şen kahkaha dilberleden daha oynak olmasınlar, şoparların gacıları tebrikleri eşliğinde sarfettiği sözolmuş; “bunca yıllık eğlence hayatlarında gördükleri en manyak eğlence sektörü bu gacılar olmuş!!!”


dilberlerden en dilberiyse "keşke bütün dünya roman olsa" diye karşılık vermiş.


Bu hikayenin bu parçasıda şimdilik burda bitmek zorunda kalmış ve hikayeci bir sonrakini anlatana kadar herkese en şopar halleriyle eğlenmeyi dilemiş..

-denislis-

 
Toplam blog
: 11
: 1066
Kayıt tarihi
: 19.11.08
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuyum. Şu an özel bir firmada mühendislik mesleğimi yapıyorum. İlgi a..