Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '18

 
Kategori
TV Programları
 

Keşke Hiç Büyümeseydik Finale Doğru İlerlerken İki Çift Lafım Var. İçimde Kalmasın...

Keşke Hiç Büyümeseydik Finale Doğru İlerlerken İki Çift Lafım Var. İçimde Kalmasın...
 

   Pazar akşamları Show Tv ekranlarında yayınlanan başrollerini Ege Aydan, Açelya Akkoyun, Burcu Kara, Deniz Celiloğlu, Yeliz Kuvancı, Murat Kılıç ve İrfan Kangı'nın paylaştığı, yapımcılığını Birol Güven'in yönetmenliğini Mustafa Uğur Yağcıoğlu''un üstlendiği Keşke Hiç Büyümeseydik bu hafta kendi yayın saatinde değil, geç bir saatte yayınlandı.

   Bu da demek oluyor ki; dizi fazla reyting alamadığından kanal tarafından gözden çıkarıldı ve yavaş yavaş finale doğru ilerliyor. 

   Senaryosunu Birol Güven, Murat Aras, Eray Yasin Işık'ın yazdığı Keşke Hiç Büyümeseydik ailenin önemini, sevgi, saygı, hoşgörüyü, sevdiklerimizi kaybettikten sonra değil hayattayken kıymet vermenin önemini anlatan konusuyla gayet güzeldi.

          Yeni nesile eski Türkiye'nin aile yapısını, komşuluklarını, değerlerini, saf ve temiz aşklarını anlatan eski nesile hatırlatan kurgusuyla ailece izlenebilecek naif bir yapımdı.

          80'ler 90'lar gibi beklenileni tam anlamıyla karşılamasa da konu bakımından güzel bir dönem dizisiydi. Hele ki bunca fenalık geçirten yapımın arasında izlenmeye değerdi. Evet eksikleri vardı. Özellikle oyuncu kadrosu seçimi bazı karakterler dışında başarısızdı. Kostümler, mekan vs biraz daha özen gerektiriyordu, zaman arası geçişler sıkıntılıydı ama üzerinde çalışmayla olmayacak bir yanı yoktu. O kadar kusur kadı kızında da var. Nazar boncuğuydu diyelim. Sanki  biraz aceleye gelmişti, galiba sorun buydu. Çözülebilirdi elbet...

          Oyuncu kadrosu demişken söylemeden edemeyeceğim bana göre duyguyu en iyi yansıtabilen, jest ve mimikleriyle, beden dilleriyle karaktere tamamen bürünen başarılı bir performans sergileyen iki isim vardı. Abartıdan uzak, samimi, son derece doğal iki karakter. Ufuk (Deniz Celiloğlu) ve Cavit Amca . Tüm oyuncularının emeğine sağlık olsun. Emeğe saygım sonsuz. Fakat dedim ya en ...

         Kanal yayın saatini geç bir vakite alıp yerine yeni dizilerden birinin tekrarını yayınlıyorsa söylediğim gibi final yakın. Yanılmayı çok isterdim hele torun (Sadri Alışık) ve dede (Ege Aydan) ın işbirliğiyle ailenin yeniden toplandığını ve onlara ders vermek için böyle bir yola başvurduklarını görmeyi cok isterdim.

         Erkenden böyle olmamalıydı. Ailece izlenebilen kaliteli konusuyla tam bir aile yapımıydı. Dönem dizisi sevenlere de iyi gelmişti. Ve bunca benzer konulu, bolca entrikanın, saçma sapan ilişkilerin, can sıkan replik ve sahnelerin dönüp durduğu ekranlarda yeni bir soluk, on numara beş yıldız bir alternatifti aslında. Saf, masum, içinde bir çok kirliliği barındırmayan günlerden kalan...

          Tv sitelerinden, sosyal medyadan izleyici yorumlarına bakıldığında da eleştirinin yanında beğeni de çoktu." Tam bir aile dizisi" " Severek izliyoruz ne iyi ettiniz bunca boş yapımın içinde izlenecek bir dizi bulduk" " Çocukluğumuza götürdünüz" "Ağlattınız çok içten" "Niye saati değişti ne güzel diziydi yoksa bitiyor mu?" diyenlere de kulak verip hemen tüketilmemeliydi. Şansı hak ediyordu.

          Ne reyting canavarıymış arkadaş bazen on ikiden vurmayı başarsa da kaliteli yapımdan bi haber ... Anlamadan dinlemeden 1_2_3 bitti deyiverip kestirip atıyor . 

          Sadede gelecek olursak kanal ve kıymetli izleyici kıymetini bilemeyip erkenden "Bizimle Değılsın" deyiverdi. Neden biliyor musun Keşke Hiç Büyümeseydik? Çünkü sende yalan,dolan, entrika, şiddet, bolca gözyaşı, saçma sapan ilişkiler, kin, nefret, intikam, Rtük' e şikayet yağdıracak hiç bir yerin yok ...

           İki çift lafım vardı e içinde mi kalsın? Hayat paylaşınca güzel ya paylaştım gitti...

          Bir sonraki buluşmamızda dek sağlıcakla kalın...

SİBEL YILMAZ

(Haber ve yorum şahsıma aittir. Kaynak gösterilmeden paylaşılamaz.)

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..