Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Keşke hiç büyümeseydik

Keşke hiç büyümeseydik
 

Çocukluğum, papatya ve zeytin tarlasının içerisinde.


Not: (Sevgili dost Milliyet Blog sayfalarının  yazarı Şükran Demirtaş geçen gün çok güzel bir yazı yazmış Keşke Hiç Büyümeseydik , başlıklı. Şükran Demirtaş  1956 İstanbul doğumlu. Gezmeyi görmeyi, keşfetmeyi, sevdiğim kadar okumayı ve yazmayı seviyorum, diyor. Hayatının her döneminde şiirle,  edebiyatla iç içe olmuş. Kendisine sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Okuduğum yazısı KEŞKE HİÇ BÜYÜMESEYDİK.  Yorumladığım  bir yazı yazdım. Yazımı, bu sayfada yayımlıyorum.)

KEŞKE HİÇ BÜYÜMESEYDİK…

Çok duygulu, çok anlamlı bir yazı olmuş. Yazınızı dün gece saat 12.30’ u gösterirken  okudum.Sokakta koşarken dizlerimizi parçaladığımız, ağladığımız,  annemize koştuğumuz ne güzeldi, ne güzeldi  o diz acıları, mutluyduk.

Çocukluğumda  en sevdiğim oyundur, beş taş oyunu.  Yuvarlak,  güzel taşları toplar,  oynardık. Taşların çatıldamasıydı çocukluğumuz  arıyoruz şimdi,  mutluyduk.  Sobeleme köşe başlarını tuttuğumuz..

Komşuya götürdüğümüz bir tas çorba,  içten komşuluk değerleri anlayan kaldı mı şimdi? Kötülük görür olduk, oysa ki ne mutluyduk,  o çorbayı götürürken.

Yaa yazlık sinemalar. Seyrine doyum olur mu? Bir zamanların dev sanatçısı Sevda Ferdağ'ı öğrendik,   mutluyduk.  Türk sinemalarına Dağlar Kızı Reyhan filmi ile tutuldum.  Yine tadıyorum güzel filmleri. YÜKSEL AKSU'nun ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI izleyin olur mu? İçinde toplumsal gerçeklere dayalı.

Sanatçılara hayran kızların sesini duymak ne mutluluk vericiydi, mutluyduk…

Ya manilerimiz, mahallelerimizde çocukluk günlerinde büyüklerimiz komşuluklarını manilerle,  sohbetlerle  dillendirmişler,  mutluyduk.  MASALLARIMIZ  "Ünal Şöhret Dirlik'in blogdan girin, göreceksiniz.  Okuyun,  izleyin “Güneyde Yaşayan Çınarı” . Ona  mesaj yazın,  isteyin MASALLARIMIZ'ı. Göndersin, size.  Kapağını bir görün, renkleri  çok   mutlu edecek, sizi .

Ya mektuplarımız; Postacının yolunu beklediğimiz duygularımızın, düşüncelerimizin inci tanesi gibi döküldüğü, sevdiklerimize mektuplarımız. Geçenlerde  “Orhan Kaya”  Köyceğiz'de oturuyor. Fotoğraf sanatçısı güzel fotoğraflar çekiyor. Doğaya gerçek saygılı. Kartpostal aradım, bulamadım diyor. Oysa ki mutluyduk kartpostal seçerken,  sıraya girer, döndürür dururduk,  hangisini alacağım diye?  Hele yaklaşan yeni yılda karlar serpişmiş kartpostallara. Teknolojiye yenildik. işlerimiz azaldı derken teknoloji bir baktık, işlerimizi çoğalttı.

Dünya da kirlendi her gün kirletirken, tükenmeyen eşsiz güzelliği, doğayı katlettik. Bir zamanlar Kızılderili Şefi Seatles'in yazdığı "Beyaz Saraydaki Büyük Beyaz Reise" başlıklı mektubundaki gibi, sıkıştık. Geçip gitti seneler. Çocukluğumuz kimimiz mutlu,  kimimiz yoksun. Adaletsiz rüzgarlarda savrulduk,  kaybolup gitti, geçip gitti seneler.

Beynimiz mi kirlendi KEŞKE HİÇ BÜYÜMESEYDİK.  Nice güzel mutlu yıllar geçirin, sevgiyle. Uçuşarak anılarınız hep güzel kalsın.

Yaşlandığınızda pencerenizde düşünürken tatlı, güzel, huzur dolu anılarınız, yaptıklarınız ile yaşayın...

Nice sağlıklı yıllar geçirin...Blog yazarları, okuyucuları, dostlar 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..