Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '19

 
Kategori
Güncel
 

Keşke Seçim Olmasa

Yılmaz Erdoğan' ın Organize İşler filmine gönderme yaparak soralım. Şimdi bizim kafamızda 2 tane soru var işareti var:

1) Seçim nedir?

2) Neden yapılır?

 

Normalde seçim, belirli periyotlarda yapılan, başarılı performans gösterenlerin tekrar seçilmesini sağlayan, başarılı olamayanların ise görevini daha iyi yapabilecek kişilere devrettiği bir mekanizmadır. Ayrıca seçim olması, seçilmiş insanların görevde kalabilmek için daha iyi çalışmasını sağlayan bir motivasyon aracıdır.
 

Ülkemizde Seçim Halleri

Maalesef ülkemizin seçim atmosferi çok farklı. Neredeyse her sene yapılan seçimlerde adaylar yapacakları icraatları anlatmaktan çok, rakiplerinin ne kadar kötü, başarısız, tehlikeli olduklarını anlatıyorlar. Adayların kökeninden girip 30 sene önce neler yaptıklarına kadar giden sicil taraması da yapılıyor. Adaylar, seçmenlerin rakip adaylardan nefret etmesini sağlayacak kampanyalar yapıyorlar. Dolayısıyla halkta en kolay nefret hissi uyandıracak din ve milliyetçilik argümanları kullanılıyor. Bol miktarda da yalana başvuruluyor. Televizyon ekranlarında parti sözcüsü gibi davranan gazeteci, öğretim üyesi vb konukların tarzları ve yaklaşımları yerlerde sürünüyor. Programı izleyen vatandaş da koskoca profesör yalan söyleyecek değil ya deyip söylenenlere inanıyor. Sonra rakip adaydan ve ona oy verenlerden nefret etmeye başlıyor. Ama unutuyor ki adam profesör ama koskoca değil.

 

Asıl büyük problem, seçimden geçinen bu insanların, siyasetçilerin, gazetecilerin, yorumcuların ektikleri nefret tohumları seçim bitince ortadan kaybolmayacak olması. Filizlenerek büyüyecek, kamplaşma ve çatışmaları getirecek. Günlük hesap yapanları da huzursuz edecek ortamların oluşmasını sağlayacak. Demokrasinin sembolü olan seçimler, bizim ülkemizde demokrasiyi zedeleyen oluşma dönüştü. Keşke seçim olmasa da insanlar kutuplaşıp biri birinden nefret eder hale gelmesi. Varsın demokrasinin sembolü olmayıversin!!!

 

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..