Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
Okunma Sayısı
388
 

Keşkek yemeğini bilir misiniz?

Keşkek yemeğini bilir misiniz?
 

Keşkek yemeğini bilir misiniz?

Bizim buralarda meşhurdur.

Her ne yemek yapma kültürüm zayıf olsa da bilirim.

Ana maddesi bulgurdur.

Bu yemek karıştırılarak pişer.

Karıştırmazsanız keşkek tadını bulamazsınız.

Adını nereden aldı bilmiyorum fakat isterseniz biz buna keşke den yola çıkarak cevap verelim.

Mesela birileri bu yemeği pişirirken az karıştırdıklarından dolayı tam kıvamını yakalayamamış olabilirler.

Sonra da keşke biraz daha karıştırsaydık diyebilirler.

Yani bu yemek pişerken ne karıştırırsanız o kadar iyidir.

Karıştırabildiğiniz ölçüde yemeğin tadını yakalayabilirsiniz.

Aksi takdirde sizde keşke diyebilirsiniz.

Şimdilerde bu karıştırıcılara siz mikser misiniz diye soruyorlar.

Bazıları karıştırmayı sever.

Karıştırmayı sevenler sadece keşkek ustaları değildir.

Başkaları da vardır.

Bazıları karıştırmayı severler.

Karıştırdıkça karıştırırlar.

Karıştırdıkça karışırlar.

Karıştıkça anlaşılmaz olurlar.

Anlatmaya çalıştıkça karıştırırlar.

Karıştıkça, karıştırdıkça çiğleşirler.
İşleri budur.

Karıştırmazlarsa rahat edemezler.

Halbuki karıştırdıkça pişen benim bildiğim keşkek yemeğidir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bizim oralarda da buğdayla yapılır..dibekte döver köyün gençleri, ne tatlı düğün telaşıdır o ya. Bide üzerine nohut yemeğinden alırsanız tadından yenmez. Offf..şimdi çanakalede olmak vardı.. Saygılar

EsRaÖNeR 
 21.08.2007 0:12
Cevap :
iyi. buğday dövüldükten sonra bulgur olur. Teşekkürler...  21.08.2007 11:49
 

On dakikada bitsin.Kara lahana varken?

Ahmet Balcı 
 20.08.2007 18:44
Cevap :
Lahana da güzeldir. Keşkek özele girer. Özellikle bayramlarda düğünlerde yapılır. Yoksa onun yapılışını beklerseniz açlıktan ölürsünüz...Teşekkür ederim.  20.08.2007 19:23
 

O bulgur buğday olmasın?

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU 
 20.08.2007 18:24
Cevap :
Bulgur buğdayın keşkek için hazırlanmışıdır. Teşekkür ederim.  20.08.2007 19:22
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 574
Toplam yorum
: 543
Toplam mesaj
: 38
Ort. okunma sayısı
: 894
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster