Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '11

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
543
 

Keşkek

Keşkek
 

Üstünde tereyağında yakılmış,biberli salçalı için de buğdayla özleşmiş.Kaşığınızda sünen tavuklar.


MALZEMELER= 5OO gr buğday 5 parça kalça şiş ( veya başka bir yeri) 1 orta boy soğan 1çay bardağı sıvı zy yağı olabilir. 

2 kaşık biber domates karışık salça 2-3 kaşık tereyağı 1tatlı kaşığı tuz 1 parça damla sakızı 1çay kaşığının ucuyla toz karanfil biraz kişniş . 

YAPILIŞI= Buğday ayıklanır bir fiske karbonat serpilir 10 dakika bekletilir. Duru su akana kadar yıkanır ve ateşe konur, biraz kaynatılır.Tavuk sıvı yağ su ilave edilerek pişirilir, sütlaç kıvamı gibi özleştirilir. Güzelce pişince iyice karıştırılır, arzu eden mikserle de çırpabilir. Damla sakız dövülerek karanfille ilave edilir, üstünün sosu hazırlanır. Sıcak sıcak servis yapılır, üstüne karabiber nane pulbiberle süslenir. 

AFİYET OLSUN  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 19
Toplam yorum
: 7
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 585
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

1954 de İzmir de doğdum. Göztepe akşam sanat okulunu bitirdim. Senelerce terzilikle uğraştım. 197..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster