Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Keşkeleri çıkarın hayatınızdan...

KEŞFEDİN... YAŞAYIN...

Merhaba ...
Bugün sizlerle kaliteli yaşamın ayrılmaz bir parçası olan "para" ve parayı kazanmak için önümüze gelen "fırsat"lardan bahsedeceğiz.
Hangimiz gelecekte nasıl yaşayacağımızı merak etmiyor, ya da hangimiz paradan nefret ediyoruz. Ya da yine kaç kişi gelecek için şimdiden çok para kazanacağı alternatifler aramıyor.Tabii ki ben de sizlerden biri olarak bunları sürekli düşünüyorum.
Para kazanmak için , sektörel bazda çokta fazla alternatif kalmadı diyenlerden iseniz yazımı sizlere ithaf ediyorum.
Geleceğe göz atabilmek için nekadar öderdiniz? Herşeyden önce geleceği görseydiniz bundan faydalanır mıydınız ? Yoksa bu yine sizin için kaçırılmış başka bir "fırsat"mı olurdu? Keşke satsaydım dediğiniz bir hisseniz, keşke alsaydım dediğiniz bir arsa, keşke kullansaydım dediğiniz ama kaçırdığınız bir fırsatınız olmuştur mutlaka hayatınızda. Geriye dönüp baktığınızda ise "keşke"lerle dolu bir ömür ve hep pişmanlıklar belki de. Çok karamsar gibi görünüyor olabilirim ama ben de keşke demeyi sevenlerden biriydim
aslında...Şu anda yaşınız kaç , konumunuz ne bilmiyorum ama soruyorum size önünüze daha kaç fırsat çıkacak.
Her 10 yılda ortaya büyük bir yenilik çıkıyor. 70'lerde mikrodalga , 80'lerde video, 90'larda bilgisayar ve internet. Bir zamanlar gereksiz gördüğümüz bu büyük icatlarla ilgili çalışma yapanlar bugün ne durumda biliyor musunuz?
80'lerde doğru yerde olanlar milyoner, 90'larda doğru yerde olanlar milyarder oldu. (Dolar bazında)
Ünlü ekonomist Paul Zone Pilzer ençok satanlar listesindeki "Bir Sonraki Trilyon"kitabında 2010 itibari ile ABD ekonomisinde ek 1 trilyon doların sağlıklı insanlara, kendilerini daha iyi hissetmelerini , daha iyi görünmesini, yaşlanma etkilerini gidermesini veya sağlıklı bedenleri ile kendilerini hastalıklardan korumalarını sağlayacak ürünler sunan WELNESS(Kaliteli Yaşam) sektörüne adanacağını söylüyor.
Welness sektörü 20 yıl önce neredeyse hiç yoktu. Bugün ise yılda 200 milyar dolar satış yapıyor.
Günümüzde 37- 55 yaşları arasındaki nesil en büyük kazanç yılları arasındalar. Tabii bunlar adını son 20 yılda sıklıkla duyduğumuz baby boomer'lar. Onlar şimdi daha çok para ve daha çok satın alma gücüne sahipler.Ev araba, internet, ... kısacası sahip oldukları şeyler ile 10 trilyon dolarlık ABD ekonomisinin yarısını teşkil ediyorlar. Nüfusun %30'unu teşkil etmelerine ragmen , ekonominin %50 sini oluşturuyorlar. Daha da önemlisi , yakında bu harcamalara , onlar için araba , eve , bilgisayardan da önemli olan gençlikleri adına yılda 1 trilyon dolar daha eklemek üzereler.
Gençlik, yaşlanmayı erteleme, , sağlık ve birsonraki çığır WELNESS. Bu sektörde harcamalar 10 yıl içinde 200 milyardan 1 trilyon dolara çıkacak.Bu her gün 2.7 milyar, her saat 114 milyon, her dakika 1.9 milyon dolar demek. Görebilen ve anlayanlar için kaçırılmaz bir fırsat.
Nasıl yapacaksınız?
4 seçenek var bunun için.
1. Pratisyen olarak: Doktor, masör gibi pratisyen olanlar birkaç yıliçinde bir servet kazanacak. Tabii zamanı paraya çevirebilirse
2. İmalatçı: HArika bir seçenek. Eğer, patent, teknoloji, araştırma için milyonlarca dolar yatırabiliiyorsanız.
3. Perakendeci: Bu da güzel .Eğer zincir mağaza komisyonlarını, 7 gün çalışmayı, reklam, stok, eleman sorunlarını aşabiliyorsanız.
4. DİSTRİBÜTÖR: Son 30 senedir, en büyük servetlerini , birşeyleri üretme değil dağıtım yollarını bulan kişiler yapmıştır.
21.yüzyılım milyarderleri servetlerini, tüketicleri eğiterek yaptılar . Buna da düşünce gücünde iş dediler.
Sağlıklı ve genç kalmak adına bu kadar para harcamaya hazır insan varken , sizlerin bundan pay edinebilmesi hiç de zor değil aslında.
Evinizden , sermaye gerektirmeden, klasik iş sıkıntıları olmadan, eleman çalıştırmadan, bir iş modeli oluşturabilirsiniz kendinize kaliteli yaşam sektöründe.Boş zamanınızda ayda birkaç yüzliradan , birkaç bin liraya kadar gelir sağlayabilecek bir iş kurabirsiniz. network marketing sistemlerle.
1982 de Bill Gates kişisel bilgisayarların kullanımında bir patlama olacağı inancıyla yatırımcı arıyordu.Başardı.
Bu sefer siz ne yapacaksınız.? Sizin bahaneniz ne? Çocuklarınız , torunlarınız, size 2000'li yılların getirdiği refahı sorduğundane diyeceksiniz? Onlara bu fırsatları nasıl değerlendirdiğinizi mi , yoksa keşkelerinizi mi anlatacaksınız.
İstatistikler gerçek, eğilimler gerçek, zamanlama gerçek... Kaliteli Yaşam sektöründe kendinize bir yer edinin.
Ben kendi gerçeğimi bu sektörde yarattım .Siz de kendi gerçeğinizi yaratın. Keşfedin. Yaşayın Sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle.

Sezin Kanmetin Kuruscu e-mail: sezinkuruscu@gmail.com

 
Toplam blog
: 21
: 1643
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

İzmir 1975 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi buca eğitim fak. biyoloji öğretmenliği mezunuyum...