Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi
 

Keşkül Tarifi malzemeler:
 
1 litre süt
200 gr şeker
1 yumurta,
50 gr nişasta,
25 gr hindistancevizi
25 gr toz badem
 
Keşkül Tarifi yapılışı:
 
Tencereye sütü, yumurta sarısını ve şekeri ekledikten sonra orta ateşte kaynatın.
Ardından bir kapta nişastanın açılması için az miktar su ilave edip, karıştırın.
Sulandırmış olduğunuz nişastayı kaynamış sütün içerisine ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra  içine antep fıstığını ekleyin ve servis kaselerine alıp soğumaya bırakın.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..