Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
4667
 

Kesme çorbası "Erzurum'a has"

Kesme çorbası "Erzurum'a has"
 

herkes yapabilir uğraştırıcı değil


Malzemesi
1 su bardağı yeşil mercimek, (önceden az haşlanmış pişmeye yakın)
100 gram yağsız kıyma, 1 baş iri soğan, (evde varsa kavurma daha lezzetli olur.)
8 kaşık tereyağı 1yemek kaşığı (silme) kırmızıbiber
1, 5 yemek kaşığı tarhın otu, 1, 5 yemek kaşığı un (çorba köftesini bulamak için)
HAMURU; 1, 5 su bardağı un, 3/4 su bardağı su, az tuz hamuru açmak için 2, 5 su bardağı un da bulundurulmalı.
TARHIN; Memleketimizde hemen her evin mutfağında yazdan hazırlanır, vardır tarhınsız mutfak olmaz doğaldır çiftçilerimiz itina ile yetiştirirler
HAZIRLANIŞI;
a) Derin kaba un tuz su konur hamur yapılır 10 dk yoğrulur, hamur 2 bezeye ayrılır kalınlığı 2 mm oluncaya kadar inceltilir sonra yüzeyine bol un serpilir 3’e böler gibi 3 parça üst üste getirilir yarım milim kıyılır, uzunlamasına elde çubuk gibi hamurlar destelenir unla uzatılır tepsiye konur.
b) Derin tencereye 6 bardak su konur kaynarken tuz atılır. Hamurlar kırılmadan şeritler halinde kaynayan suya atılır, hafif karıştırılır. Kıyma az tuz ilavesiyle küçük köfte yapılır küçük tepsiye un konarak köfteler içine atılıp az sallanır köfteler unlanmıştır. Kaynayan tencereye ilave edilirken mercimeklerde katılır. 10 veya 15 dk kaynatılır. Ateşten geri alınır.
c) 6 kaşık tereyağıyla küçük doğranmış soğanlar pembeleştirilir çorbaya dökülür2 kaşık yağa biberi kızartılır soğan üzerine dökülür, tarhın serpilerek tencerenin kapağı 3-5 dk servis için dinlenmeye bırakılır. Sıcak servis edilir

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Erzurum geliniyim, sizin bir de gendime çorbanız var ben öğrendim yapmasını ama tam ölçülerini tarif edemem, siz kesin biliyorsunuzdur, ölçüleriyle bizimle paylaşırsanız bu güzel lezzeti herkes öğrenir :), sevgiler

Dilek Çınar 
 28.04.2008 11:35
 

Cok ama cok sevdigim bir cprbadir . Yillar once bir yemek kitabinda benzer tarifini okumustum . Burada ona benzer bir tur hazir kesilmis makarna var . UDON deriz aonu eklerim icine . Burada zaman zaman pisiririm . Bugunlerde soguk aldim . canim bir istedi ki ....Ama kim hazirlayacak .... Sizlere afiyet olsun . saygilarimla

Nursen 
 27.04.2008 7:48
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 150
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 30
Ort. okunma sayısı
: 782
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananlarda..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster