Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

03 Aralık '07

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Kestane kebap, yemesi sevap!

Kestane kebap, yemesi sevap!
 

Sevgili (MB) Milliyet Blog arkadaşlarıma.....Merhabalar...!

Bugünde sizlere, hepimizin malum olarak bildiği bir yemişden bahsetmek istiyorum..! Nedir o dediğiniz zaman söyleyeceğim çok basit bir cümle "Kestane kebap, yemesi sevap!"

Çocukluğumuzdaki sobalı evlerin en güzel yanıydı kestaneli geceler. Soba üzerinde çıtırdayan kabukları, bütün eve dolan iştah kabartıcı kokusuyla ailece geçirilen gecelerin baş tacıydı. Kebabı, haşlaması, şekeriyle kendine hayran bırakırdı.

Üzerinde kestane kebap yapabileceğiz bir sobanız yoksa üzülmeyin. Evde kestane keyfinin başka yöntemleri de var. Grilde, sadece üst ızgarası yanan bir fırında ya da teflon tavada kestane kebap yapabilirsiniz. Kestaneleri aldıktan sonra kısa bir süre suda bekletin ve ardından çizin. Çiziği derin ve kestanenin üst tarafına boyuna atmaya özen gösterin. Kestaneyi haşlayarak da tüketebilirsiniz.

Kestane, bala batırarak tatlıya dönüştürülen ilk meyvelerden biri. İsterseniz evinizde kestane şekeri de yapabilirsiniz.

Kokusuyla davetkar kestaneyi sadece sokakta ya da sevdiklerinizle toplandığınızda evde yenecek birşey olarak düşünmeyin...

Asya, Afrika ve Amerika’da yetişen kestanenin en lezzetli türü ülkemizde yetişmekte. Soğuk kış gecelerinin bu harika lezzeti tam bir sağlık iksiri. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1 ve B2 vitaminleri içeren kestane kış aylarının kötü şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara oldukça iyi geliyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin diğer özelikleri ise şöyle:

<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Kandaki yüksek kolesterolü düşürür.
<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar.
<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Kansere karşı koruyucu olduğu düşünülmektedir.
<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenler.
<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Çok önemli bir enerji kaynağıdır.
<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Potasyum eksikliğinden yakınanlar için etkili bir ilaçtır.
<ımg height="7" alt="*" hspace="1" src="http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif" width="7" vspace="1" border="0"> Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önler.

Hepinize Afiyet olsun...Kusura bakmadınız herhalde değil mi..? Gene Ansiklopedik bir bilgi sundum sizlere...
En azından faydalı bir şey olsun diye düşündüm ve karar verdim...Neticede bu yazı şekili çıktı ortaya...


*RESİM* NTVMSNBC

*KAYNAK* NTVMSNBC
 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..