Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
İstanbul
Okunma Sayısı
1098
 

Kestane kebap

Kestane kebap
 

Kestaneyi çok severim.
Çok güzel bir yemiş ve bana da hayli lezzetli gelir.
Özellikle kış mevsiminde pazardan almış olduğumuz kestaneleri keyifle keser ve fırında kebap yapmak sureti ile yeriz.
Ne var ki İstanbul kaldırımlarında kestaneyi kebap yapan satıcıların ki kadar güzel olmuyor benim yaptığım kestaneler.

İstanbul’da gözüme en çok takılan şeylerden birisi oldu kestaneyi kebap yaparak satan satıcılar.
İstanbul caddelerinde her yüz metrede kestaneyi kebap yaparak satan satıcılarla karşılaşmak son derece doğal bir şey.
Kestaneyi kebap yaparak satan satıcıların bu işten hayli iyi para kazandıklarını düşünüyorum.
Bu denli çok olduklarına göre böyle bir izlenim edinmiş olmam pek de öyle yabana atılacak bir şey değil.
Yoksa her dakika kestaneyi keseceksin, ateşin üzerinde kebap haline getireceksin ve satabilmek için saatlerce ayakta bekleyeceksin.
Kolay bir iş değil.
Kaldı ki çok da zahmetli bir iş.
Şimdi diyeceksiniz ki “zahmeti olmayan iş hangisi?”.
Doğru bir soru.
Zahmeti olmayan iş var mı?

Dikkatimi çekti.
Kestaneler özenle kesilmiş, kömür ateşi üzerinde kebap haline getirilmiş ve kabukları kendiliğinden kalkmış.
Kabukları yanan ve yanmakta olan kestaneler kesildikleri yerlerinden nar gibi açılmış ve yemelik hale gelmiş.
Satıcı kebap halini almış olan bu kestaneleri arabasının önüne özenle dizmiş.
E tabiî ki bu görüntü ille de kestaneyi almayı ve yemeyi gerektiriyor.
Bizde ille de sık sık kestane almak durumunda kaldık.
Yürüyüş esnasında ağzımızda sürekli kestane yemişi vardı ve sonrasında ılık ılık su içimi insanı kendisine getiriyordu.

Doğrusunu isterseniz İstanbul’da işporta halinde kestane kebap satanların kestaneleri bu denli özenle nasıl kebap haline getirdiklerini merak etmedim dersem yalan olur.
“Yemede yanında yat” misali.
100 gramı 4 tl.
150 gramı 5 tl.
Bir hayli pahalı ama dediğim gibi lezzetli.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bu mevsimde bu da yapılmaz ki! Hadi kestane şekerini bulacağım (hem de hiçbir yerde olamayacak lezzetiyle) şimdi kebabını nerede yapacağım ben, onu düşünmekteyim. Kokusunu duydum inanır mısınız. :)) Ben okurken, yazının içinden buram buram kokusu geldi. Saygılarımla

***BİRGÜL*** 
 21.05.2010 15:59
Cevap :
Üzgünüm Birgül. Ama İstanbul'da o kadar çok vardıki kestaneyi kebap yapıp satan satıcılar. Her köşe başı kestanecilerin mekânı olmuştu. Kış mevsimini bekle artık.  25.05.2010 8:21
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1509
Toplam yorum
: 3024
Toplam mesaj
: 195
Ort. okunma sayısı
: 1131
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster