Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1449
 

Kestaneli badem merengli pasta

Kestaneli badem merengli pasta
 

Herkese merhaba...

Havalar çok çok sıcak.. gerçekten durulacak gibi değil ... Efendim bu Kestaneli badem merengli pastamızın mereng kısmının tadı ayrıca harika olup acıbadem kurabiyesi lezzeti ve kıvamındadır... ben bu merengleri ayrıcana yapıp yemeyi çok sevdim gerçekten çooook nefis oluyorlar.

Ganaş için ;
400 gr bitter çikolata doğranmış (kuvertür)
335 ml süt kreması
Bu işi 1 gün önceden yapabilirsiniz.
Kremayı ocakta bir sos tenceresinde karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kaynattığınız kremayı çikolatanın üzerine dökün ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın . Buzdolabına koyarak 12 saat bekletin . Sabah ilk iş dolaptan çıkartın eğer çok sertleşmişse benmaride yumuşatabilirsiniz.

Kestaneli dolgu için ;
200 gr. Süzülmüş kestane şekeri
70 gr yumuşatılmış tereyağı.
Kestaneleri blenderdan geçirin. Yumuşak tereyağını ekleyerek homojen ve pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

Bademli mereng diskler için ;
8 adet yumurta akı
200 gr toz şeker
200 gr toz badem
Fırını 200 C ye getirin. Şeker ve toz bademi mikser ile birbirine iyicene karıştırın. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile sert kar haline gelene kadar çırpın. Toz badem & şeker karışımını yumurta aklarına ekleyerek dikkatlicene karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine 4 tane 18 cm çapında daire çizin. Bademli karışımı sıkma torbasına doldurup genii ve yuvarlak aoğız ile dairenin ortasından kenarlarına doğru helezon şeklinde doldurun. Diskleri 10 dakika kadar (rengi altın sarısı alana dek) fırınlayın. Pastanın yapılışı Ganaşı ve kestaneli dolguyu ayrı ayrı sıkma torbalarına doldurun. Önce bir diski koyun ve ganaşı ortadan başlayarak kenarlara doğru dikkatlice helezon şeklinde sıkın ve spatula ile düzeltin. Burda dikkat edilecek nokta disklere çok nazik davranın çünkü kırılabilirler. Bu yüzden 4 tane yapıyoruz aslında 1 diskimiz yedek oluyor. Üzerine 2. diski kapatın ve kestaneli dolguyu aynı şekilde sıkın ve düzeltin ve 3. diski kapatın. Pastanın her tarafını ganaş ile sıvayın. Dolapta 1 saat bekletin sonra üzerini şekillendirerek kakao ile süsleyin. Afiyet olsun...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Blog mutfağına hoş geldiniz.yazınızı ilk okuyan olarak bana pastadan bir dilim ikram eder misiniz?Şaka bir yana mutlaka denececeğim.Sevgiler

izmirlim 
 29.06.2007 18:39
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 42
Toplam yorum
: 69
Toplam mesaj
: 14
Ort. okunma sayısı
: 1911
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Yemek ve pasta yapmayı çok seviyorum. Pastacılıkla ilgili çeşitli kurslara katıldım ve sertifikalar ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster