Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Keten tohumu yağı adını çok sık duyduğum bir yağ. Özellikle cilde iyi geldiği söyleniyor ve tabii ki her bitkisel yağ gibi başka pek çok faydası da var. Ancak cilde bişey sürmek konusunda ben gibi hassas olanlar keten tohumu yağı cilde nasıl uygulanır merak ediyor.
 
Radarıma aldığım bu yağı sizin için araştırdım.
 
Keten Tohumu Yağının Cilde Yararları
 
Keten tohumu yağı hem sağlığa hem de cilde pek faydalıymış. Bana biraz garip gelse de hem ciltte yağlanma sorununa iyi geliyor hem de kuruluğa çözüm oluyor. Bir yağ hem kuruluğu hem de yağlı cildi nasıl iyileştirir diyenler için sanıyorum içindeki antioksidanların etkisi diyebiliriz. Zira fazla yağlılık da kuruluk da cildin yapısının olması gerektiği gibi çalışmamasına bağlı diye düşünüyorum
 
Keten tohumu yağı cildin doğal nem dengesini koruyan bir yağ. Keten tohumu yağının içinde yüksek oranlarda omega 9, omega 3 ve omega 6 bulunuyor. Bunun dışında bir de lignan denilen bir madde var. Lignan bir tür enzim imiş ve cilde nüfuz ettiğinde cilt yapısını sıkılaştırıp yumuşamasını sağlıyormuş. Böyle bakınca bildiğiniz güzellik iksiri gibi bir yağ bu diyor insan.
 
Peki faydaları tamam ama keten tohumu yağı cilde nasıl uygulanacak?
 
Keten tohumu yağını eczanelerden almak en mantıklısı. Kapsüller halinde satılan bu yağın kapsülünü delip içindeki yağı kullanabilirsiniz. Direkt cilde sürülebiliyor ve minik masaj hareketleri ile cilde yedirmek gerekiyormuş. Ancak abartmamak lazım elbette. Keten tohumunun yağını özellikle ağız kenarı, göz çevresi gibi kırışıklıklara müsait alanlara uygulamak iyi geliyormuş ancak göz çevresi çok hassastır malum gözlere pek yaklaştırmayın yine de : )
 
Keten tohumu yağını direkt cilde sürmek istemezseniz bir maske tarifi ile de faydalarından yararlanabilirsiniz.
 
Keten Tohumlu Ballı Cilt Maskesi
 
2 kuru kayısı
Yarım tatlı kaşığı keten tohumu yağı
2 tatlı kaşığı bal
Kayısıları haşlayıp yumuşayınca püre haline getirin. İçine keten tohumu yağını ve balı ekleyip macun kıvamındaki karışımı yüzünüze sürün. Yarım saat bekletip ılık suyla durulayın. Haftada 1 kere uygulamak yeterli olacak.
 
Maskeyi veya keten tohumu yağını deneyenlerin yorumları önemli. Yazmayı unutmayın.
 

Gizem Aydoğan

Facebook ve Instagram hesaplarımı takip etmeyi unutmayın :)

 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..