Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

Key-kay-koy-köy

Key-kay-koy-köy
 

Adalet bugün yerini bulmazsa,yarın toprak altında tecelli bulacaktır.


Bilirsiniz bir dönemin iktidar partisi 6 milyon ülke çalışanına, Konut Edindirme Yardımı (KEY ) hesapları açtırmış, belli bir dönem çalışana verilen bu ücret maaş bordrolarında da gösterek T.C Ziraat bankası Şubelerine yatırılmıştır.

Aradan yıllar geçmiş 2008 li yılların ortalarına gelmişiz, T.C Ziraat bankasına aktarılan bu Konut edindirme paraları çalışan emekçinin parasıdır, bu fonun kapatıldığı tarihten itibaren ödenmesi gerekirken yıllarca banka faiziyle birlikte kendi kasasında tutmuş ve sonuçta istediği gibi kullanmıştır.

Biriken parasını talep edenlere de ilgili Bankanın Genel Müdürlüğü cevap dahi vermemiştir, sanki emekçinin parası değil de babalarının mirası gibi kendilerinde bu parayı kullanma yetkisi bulmuşlardır.

Bu alacakla ilgili Bölge idarelerine yüzlerce dava dilekçesi verilmiş, çok azı alacaklı aleyhine sonuçlanmıştır.

Bir de Ülkemizde Sosyal Adalet var denilmektedir, bu nasıl bir sosyal adalettir bilinmez, ancak böyle bir adalet kalın kafalı küçük beyinlere görebir adalettir, küçük beyinlilerin sayısı bugünlerde milyonlara ulaşmıştır.

Sokaklara inersin hakkını istemeye üzerinize eli sopalı güvenlik güçlerini salarlar dayak attırırlar,

Avrupalı şu Berluconi ülkeye geldiğinde yine protestolar vardı ama dayak yoktu şaşırdım neden diye, çünkü alıştık haksız yere dayak yemeye.

Ben Devlet yönetiminde şunu gördüm ki çoookk iki yüzlü bir siyaset anlayışı ile idare ediliyoruz, bu yüzden utanç duyuyorum.
Konut Edindirme Yardımları öğrendiğime göre batık banka Emlakbank'a devredilmiş, çalışan emekçinin parası elden ele dolaşırken (KAY) dırılmış ama nereye Emlakbank konut yaparak satıp para kazanacak bankayı kurtaracak, sonrasında bu paralar devlete geri iade edilecekmiş.

Peki bu çalışan emekçinin parasıyla yapılan konutlardan kazanılan paralar kimin cebine girdi? hangi müteahhitlerin, banka batıranların yan cebine (KOY)uldu ?
Önce 500 YTL sonra hisse senedi dediler, kısacası anasız, babasız, sahipsiz gibi gördükleri konut paralarımızı nerelerde harcayacaklarını sapıttılar, belki de 5 yıldızlı otellerin kıral dairelerinde harcadılar buna kim hesap sorabilir?

Bu çalışan emekçinin konut paraları ve faiz tutarları, Emlakbankın yapılan ve satılan konutları hesap edersek 10.000 YTL yi de aşmaktadır, ama gelin görün ki bu paralara ne bir denetim yapıldı ne de hesap soran oldu.

Belki de bu paralarla kimlere lüks yazlıklar ve tatil (KÖY) leri yapıldı bilinmez.

Çalışan Emekçinin hakkını ödeyemeyen Devlet bu utançla daha fazla yaşayamayacağını düşünerek emekçinin parasını 1500 YTL gibi düşük bir miktarda 2008 Mayıs ayı sonunda ödemeye karar verdi, sakız gibi uzatmadan ödemenin gerçekleşmesini dileriz.

Umarım Bu KEY-KAY-KOY-KÖY ' ler devam etmez insani duygular ağır gelir, yoksa bu işlerin pis kokuları yakında ortaya çıkacaktır.

Vatandaşa sormuşlar nereye gidiyorsun? diye, o da ağzımla bir ..ok yedim ırmağa yıkamaya gidiyorum demiş, bu pis kokular ortaya çıkarsa bırakın ırmakta yıkamayı okyanuslar dahi yeterli olmaz.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..