Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Haber
 

Key ödemeleri

Key ödemeleri
 

 

Konut edindirme yardımı adı altında, 1987 yılında çıkartılan kanunla, sözde çalışan ev sahibi yapılacaktı… KEY fonu adı altında çalışanlar adına yatırılan ve 1995 yılında kaldırılan, yıllarca çalışanın hakkı olan bu paralar geri ödenmiş, ev sahibi olma hayalleri sona ermişti. Ancak hala bu paraları alamayanlar kalmıştı.

Eksik ve hatalı belgeler nedeniyle, KEY alacaklarını alamayan 95 bini aşkın KEY sahibinin isimleri 12 Aralık 2011'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanun gereği Tasfiye Halinde T. Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listelerdeki kişiler alacakları KEY tutarlarını  http://www.keyodemeleri.com/  internet sitesinden lütfen sorgulasınlar. Üç arkadaşım  alacaklarını bu ödemelerden dolayı aldılar...

KEY ödemeleri, kimlik numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası, vergi kimlik numarası ile Ziraat Bankasından yapılacak. Bu nedenle KEY hak sahiplerinin Ziraat Bankasında hesabı ve bu hesaba ilişkin ''Bank kart''ı bulundurmaları, Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilmeleri açısından önemli.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümümün aslen/vekâleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekiyor.12.12.2011 itibaren ödeme yapmaya başlamaya başlandı. 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilecek…

Sağlık ve sevgiyle yaşayınız.

 

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..