Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Keyif veren futbol

Galatasaray şu an zirve mücadelesi veren birçok takımın puan kaybettiği hafta güçlü rakibi Gaziantepspor'u yenmek zorundaydı. Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet de bunun bilinci içerisinde maça hazırlanmışlar belli ki. Çünkü maça öyle hızlı bir tempoyla başladılar ki ben seyrederken yoruldum. Plan ilk yarım saat maçı koparıp skoru korumaya yönelikti. Ve bu plan işledi de. Ama tipik defans hatası ile gelen penaltı golü işleri biraz karıştırdı. Ama usta ayaklar bu maçı da kazandırdı neticede.

Galatasaray'da oynayan her futbolcu iyi mücadele etti, fakat skor üreten oyuncular yine aynı oldu. Tabi ki onların görevi skor üretmek ve Arda , Lincoln, Kewell, Baros ve Nonda bu görevi çok iyi yerine getiriyorlar. Dün iyice anlaşıldı ki Galatasaray zorlu maçlarda tek forvet ve iki ön libero ile oynamalı bence. Böyle oynadıkları zaman hem savunmada daha az açık veriyorlar hem de hücumda istediklerini alıyorlar. Zaten tek forvetle oynamak hücumu az düşünmek değildir. Galatasaray tek forvetin arkasındaki üçlüyle beraber dört forvetle oynuyor ve ligin en çok gol atan ve pozisyona giren takımı. Dün akşamki maçın böyle sonuçlanmasının bir nedeni de Gaziantepsporun oyun anlayışı idi. Hiçbir zaman katı savunma yaparak oynamadılar bu da maçın seyir zevkini arttırdı.

Tebrikler. Galatasaray'ın en önemli sorunu ise bence deplasmanda aynı başarıyı gösterememesi ve bu beni Benfica maçı öncesi düşündürüyor. Galatasaray bu maça da dün akşamki dizilişle çıkmalı daha iyi konsantre olmalı ve daha çok mücadele etmeli. Aksi takdirde sonuç hüsran olabilir, çünkü rakip takımda çok önemli oyuncular var ve önemli bir futbol geçmişine sahipler. Bana göre Meira defansa çekilmeli ve Mehmet Topal iyileşirse ön liberoda düşünülmelidir. Bir de teknik direktör Skibbe'nin cesur bir duruş göstermesi gerekir. Bunlar yapılırsa Galatasaray Lizbon'dan puanla döner ve özgüveni iyice yükselir , iyi sonuçlar arka arkaya gelir.

 
Toplam blog
: 10
: 438
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

1978 İnegöl doğumluyum. Üniversitede iktisat öğrenimi aldım. Spor, siyaset, ekonomi ve gündem ile il..