Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Keyifsiz adımlarla 6 seri yakaladık

Keyifsiz adımlarla 6 seri yakaladık
 

Fenerbahçe, Manisa maçında başlattığı kısır oyununu Twente bozgununa rağmen sürdürmeye devam ediyor. Bu takıma hangi teknik adam gelirse gelsin sanırım işleyen sistemsizlik son bulmayacak. Daum geldi, takımı tanıyor dedik, arzulu hırslı dedik ama o da adaletsiz yönetimini sürdürüyor. Sahada yürüyen Güiza, sürekli top kayıpları yapıp takımı oyundan düşüren Kazım ve oyuna hemen hemen hiçbir katkısı olmayan Santos'un formaları neden garanti anlamış değilim. Sahada basmadık yer bırakmayan Mehmet oyundan alınıyor, miço Alex 90 dakika yürümeye devam ediyor. Kulübede oturan oyuncularımızı tamamen kaybediyoruz. Oyun içi rotasyon yapmak bu kadar mı zor yoksa Daum bu kadar cesaretsiz mi. Felaket tellalcılığı yapmak kesinlikle istemem ancak böyle ite kaka çok fazla yürümez. Vederson'un serbest atıştan attığı şık gol dışında hemen hemen hiç pozisyon yok. Aynı Twente maçında Mehmet'in attığı gol dışında olumlu hiçbir şeyin olmadığı gibi.

Oyunun ikinci yarısında Mehmet oyundan alındı ve stoperler inanın çıplak kaldı. İlerde kaptırılan toplar kalemize atak olarak geri dönüyor ve orta alanda topa basan bir tane oyuncu yok. Santos'un oyundan alınıp Uğur'un girmesi ile sol kanat az da olsa işlemeye başladı. Uğur belki yıldız bir oyuncu değil ama oyuna hareket katıyor, yürüyen Santos'a tercih edilmesi gerekir. Vederson görev adamı ama çizgiye kadar inemiyor, bu bölgede Uğur şart. İkinci yarıda Selçuk oyuna girerken Alex oyundan alınmalı ve Mehmet yürüyen Alex'in yerine monte edilmeliydi. Son dakikalarda yenecek bir kaza golünün hesabını kimse veremezdi.

İte kaka 6. seriyi keyifsizce yakaladık. Yarın akşam da Galatasaray muhtemelen rahat bir galibiyet alır, ancak bu 6'lı seri, haftaya Antalyaspor-Fenerbahçe ve Galatasaray-Eskişehir maçlarıyla çözülebilir. Son olarak, tek hedefimizin lig şampiyonluğu olduğu söylenir oldu Teknik Heyet ve Başkan tarafından. Söyler misiniz bu hedef belirlenirken kime sordunuz. Sayın Aziz Yıldırım; 1998 yılında Avrupada kupa almaktan bahsederken aradan geçen 11 yılda neden hedef küçültüyor. Lig Şampiyonluğu Fenerbahçe'nin hedefi olamaz, olmamalı. Küçük düşünüp büyük işler yapamazsınız. Artık şu saatten sonra Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Türkiye ligi Şampiyonu olmasının, benim için tek başına çok fazla önemi yok. Kendi ligimizde kendimizi oyalıyoruz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..