Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '07

 
Kategori
Spor
 

Kezman imzayı attı, Alex mühürü bastı...

Kezman imzayı attı, Alex mühürü bastı...
 

İşte Avrupa'ya devler ligine ilk adım. Bir haftalık heyecan zaferle noktalandı. Fenerbahçe Anderlecht'i iki güzel golle eledi. Hem Fenerbahçe'nin bayramını, hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı birlikte kutlayacağız. Bayraklarımızı zaten asmıştık. Sağolun sarı formalı sarı kanaryalar! Yolunuz açık olsun! Cepleriniz Avro dolsun!

Gelelim her iki taraf için de kader maçı olan bu zorlu maça. Fenerbahçe 1-0 olmanın avantajıyla rahat oynadı. İlk dakikalarda biraz panik yaşadılar ve ilk golün erken gelmesiyle, rakibin oyun planlarının değişmesi bizim açımızdan avantaj oldu ve sonucu belirledi. İkinci devre zaten iyiydiler, zaman zaman gevşemeler oldu. Gününde olmayanlar Önder(!) çok top kaybetti. Aurelio son birkaç dakikada canlandı, ama maç bitti. Yine Tümer çok etkisizdi ve hep rakibe top kaptırdı. Sahada en iyi Deniz'di, çok koştu, çok yoruldu. Volkan ve kale süperdi. Hiç hatasız oynadı. İki kez top kalenin üst kısmından döndü. Roberto Carlos defansta çok çok faydalı oldu. Adam gibi oynadı, hem soğukkanlı, hem de zeki. Lugano yine dikkatliydi. Deivid sahanın her bölümüde vardı. Alex yok gibiydi, ama yine ikinci golle mührünü bastı ve oyundan çıktı. Zaten Zico'nun gizli silahı oydu. Ve Kezman birinci golle paçayı kurtarmış oldu. Yine yeni transfer Colin Kazım iyi oynadı, o kısa sürede etkili oldu. Selçuk ve Edu ise vasattı. Olsun önemli olan turu geçmekti ve o da oldu. Zico da herkesi şaşırttı. Gaziantep karşısında yedekleri oynatıp herkesi şaşırtığı gibi. Demek ki Arthur Zico futboldan anlıyor. Sonuca endeksli oyun oynatıyor. Bu sezon geçen sezondan daha iyi olacak Fenerbahçe. 100.yıl baskısı da olmayacak. Hep birlikte göreceğiz.

Anderlecht ise dağınık ve disiplinsiz bir oyun sergiledi. Yıldızları bile yıldızlaşamadı. Teknik direktörleri maçtan önce ne de güzel motive etmişti herkesi açıklamalarıyla. Futbol bu, büyük konuşmaya gelmez! Zaten Ahmet Hassan oynadığı için benim içim rahattı; bal yapmayan arı gibi hep ortalıkta, ama sonuç yok. Maçın hakemi Massimo Bussaca (İsviçre) iyi yönetti. Yan hakemin uyarıları ile birkaç kez aleyhimize karar verdi. Alex'in ilk yarıda attığı bir gol faul gerekçesiyle onaylanmadı. Ama Anderlecht taraftarlarınca hep protesto edildi.

Bu arada Beşiktaş da İnönü'de Delgado'nun iki kafa golüyle galip geldi. Onlara da Şampiyonlar Liginde başarılar dilerim! Ülke adına alınmış bir başarıdır, kutlamak gerek.

Tüm Fenerbahçeliler çifte bayram yapalım! Sevgilerimle...

Resim alıntıdır:

http://www.fenerbahce.com/
http://www.fenerbahce.com/haberler/24617.php

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..