Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Kibir- ırkçılık, bölücülük ve milliyetçilik

Kibir- ırkçılık, bölücülük ve milliyetçilik
 

İnternetten...


Anıl Onat Hocam, “Kibir”başlıklı yeni bir makalesini gönderdi.

Çok çarpıcı ve kısa örneklerle, Kibrin, insanı ırkçılığa ve bölücülüğe nasıl götürebileceği konusunda uyarıyor.

Yine çok yalın bir örnekle “ırkçılık”la “milliyetçilik” arasındaki ince (belki de kalın, çok kalın) çizgiyi ve farkı gözler önüne seriyor.

Ben sözü fazla uzatmayayım… Buyurun birlikte okuyalım:

KİBİR VE TEVAZU!

Kibriya Allah’ın ismidir. Ona yakışır (Huzuru Kibriya’da: Allah’ın huzurunda)

Kibir insanların edinebileceği en kötü ahlaklardandır. Şeytanidir.

İnsanın hiçbir durumda kibirlenmek haddi ve hakkı değildir. İnsanın şirke ve küfre girmesi de kibir sebebiyledir. Kendi kendine yeterli olduğunu sanan, ilahi rehbere ihtiyaç duymayan, bilimsel yaklaşım kılıfıyla, “aklın kavrama alanı” dışındaki hiçbir şeyin bulunamayacağını düşünen, kendi kaderinin efendisi olduğunu söyleyen kişinin kibri, kendini kendisinin ilahı (tanrısı, putu) yaparak şirke girmiştir.

Rabbimin verdiği azıcık bir seçim hakkının (irade-i cüzziyye) insanı nasıl azdırdığını görüyor muyuz?

Allah’ın böyle kulları acaba Allah tarafından kendilerine verilen nimetleri saymayı başarıyorlar mı? Allah dilerse verdiği gözlerini, kulaklarını geri alamaz mı? Allah’a isyanda bile, Allah’a muhtaç olunduğunu anlamak çok mu zor? Kuran-ı Kerim de“Ey Peygamber de ki: Allah dilemedikçe kendime bir yarar sağlamak ya da kendinden bir zararı uzaklaştırmak benim elimde değil”.

Dünya hayatındaki bu manevi körlük için Kuran’da, “Hiçbir zaman tatmin edemeyecekleri küstahça bir kendini beğenmişliktir” buyrulmaktadır.

Bu kibir yolunu seçmiş kişilerin Allah’ın ayetlerini de sorgulamaya başlamaları kaçınılmazdır.

Hiçbir insan görüşü Allah’ı kuşatamaz. (O) her türlü insan görüşünü kuşatır. Allah’ın hikmetine (neyi, niçin yaptığı) tam nüfuz edilemez. Rabbin rehberliğinde zarar ve haksızlık yoktur.

Güzel bir İslam ahlakı örneği olan tevazu (alçak gönüllülük) günümüzde yoğun olarak “sahte sözcükler ve aldatıcı davranışlar” şeklinde göze çarpmaktadır.

Kurtarıcı rolündeki din ulularının; “El verme”, “icazet verme” veya bunları alma hallerine bakar mısınız? Ne tevazu Rabbim?

x   x   x

KİBİR, IRKÇILIK VE BÖLÜCÜLÜK

Müslüman onurlu (şerefli, haysiyetli, izzetli) kişidir. Asla kibirli olmaz.

Irkçılık (kavmiyetçilik) (Arapça; asabiyet):Kendi soyunu, ırkını, saf doğuştan üstün sayan, başka ırklara karışmaktan çekinen, milli birliği dil, gelenek, ülkü (ideal) gibi esaslara değil ırk temeline bağlama düşüncesi.

Kibirden kaynaklanan ırkçılık için: Resulullah bunun cahiliyet devri (İslam’dan önceki devir) âdeti olduğunu bildirir ve yasaklar.

Kur'an ise üstünlüğü yalnızca takva (ilahi emirlere bağlılık ölçüsü) ile olacağını öğretir. Ayrıca Kur'an’da Yahudilerin ırkçılığı öğretilir: (yani Yahudilerin kendilerini seçilmiş üstün ırk olarak görme sonucu başka ırktan da Peygamber gelemeyeceği görüşü)… İslam’ın geleneksel etkisi olarak bizim ülkemizde, dış güçlerin bütün gayretlerine rağmen, ırkçılık, bekledikleri sonucu doğurmamıştır.

Avrupa ve Amerika’da ırkçılık çok ileri ve etkin boyutlardadır. Ama onlar önleyici kanunlar ve bunların tam uygulanması ile ülkelerinin parçalanması tehlikesini önlerken, biz onların (kale içten fethedilir) tuzağına düşüp, tefrika ile bölünme yolunu mu seçeceğiz?

Bölünürken dış güçlere muhtaç olanların, bölününce parçalarının aynı güçlere kaç katı muhtaç olacağı düşünülemiyor mu?

x   x   x

MİLLİYETÇİLİK

Milliyetçilik (ulusçuluk):Bizde bu kavram asla ırkçılık olarak kullanılmaz ve de kullanılamaz. Bu kavram bizde milletine bağlı, milletini seven, ona hizmet eden olarak algılanmaktadır. Ve öyle olmalıdır. Eğer bu kavramı değiştirirsek sonumuzu Allah korusun! Sen elbette babanı, komşunun babasından, oğlunu komşunun oğlundan daha fazla sevecek ve onlara daha fazla hizmet edeceksin. Bu insanın yaradılışı… İslam yaradılışa (fıtrat) uygun olan dinin adıdır. Irkını sevecek onlara hizmet edeceksin. Irkçılık bu değildir.

Sen baban veya çocuğunu üstün görüp kusurlarını da görmezsen, haksız olan baban veya çocuğunu, haklı olan komşuna karşı korursan bunu İslam dini kabul etmez. Bu ırkçılıktır.

Ne gariptir ki insanoğlu en büyük kötülüğü en yakınından gördüğünü söyler durur ama gene de ırkçılığı mantığına sığdırır.

x   x   x

AKİF’İ DİNLEYELİM

Arnavutluk ne demek? Var mı şeriatte yeri?,

Küfr olur başka değil, kavmini sürmek ileri,

Arabın Türke, Lazın Çerkeze yahut Kürde.

Acemin Çinliye rüchanı mı varmış? Ne gezer?

Fikri Kavmiyeti, telin ediyor Peygamber?

------------------------------------------------

Arnavutluk: Akif in vatanı

Acem: İran’lı

Rüchan: Üstünlük, büyüklük

Fikri kavmiyet: Irkçılık

Telin: Lanetlemek

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..