Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Kıbrıs!

Kıbrıs!
 

Milliyet gazetesinden alınmıştır


Sabahın saat 8.30 u. Gecenin mahmuluğu ile dost, doyası alınamayan uyku göz kapaklarımdan gitmemek için direnmekte hala. Bilgisayarı açıp sabahın ilk işi milliyet gazetesine bir göz atıyorum. İnatçı dostlar mahmurluk ve uyku kalıntıları, arkalarına bakmadan kaçıyor. Yok. yok. Kesin yanlış okudum. Bir daha okuyorum. Haber aynı.

“Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde Cumhurbaşkanı Gül’ün nerede olduğunu gösteren haritada KKTC yer almıyor. Tek parça olarak gösterilen Kıbrıs haritasında yerleşim yerlerinin isimleri de İngilizce”

Hemen aklıma bir sürü sorular geliyor. Meraklıları hatırlar, Robero Carlos Fenerbahce ile sözleşmesini yeniledikten sonra Sayın Aziz Yıldırım, “sözleşme temmuzda yenilendi, kasamızdaydı” demişti. Yani taraftarın bilgisi dışında her şey halledilmişti.

Önce şunu soralım;

Haritada KKTC neden belirtilmemiş? Yoksa böyle bir ülke yok da birileri bizi kandırıyor mu? Kimse bunun bir yanlışlık, ihmal olduğunu söylemeye kalkmasın. Zira bu, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Sayın Abdullah Gül’den bu makamın çaycısına kadar herkesi bilgisiz, cahil, Türk halkını da aptal yerine koymak olur ki, buna kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.

Şehir isimleri neden sadece ingilizce yazılmış? Yoksa bizim ana dilimiz ingilizce oldu da benim mi haberim yok. Tamam. Halkımızın bir kısmında konuşmalarının arasında yabancı kelimeler kullanma merakı, özellikle iş yerlerine yabancı isimler konması özentisi var. Ama anadilimizi en güzel kullanacak, koruyacak olan devletimizin en yüksek makamı neden böyle bir şeye izin vermiş?

Yıllardır basında gördüğümüz yabancı kaynaklı bölünmüş Türkiye haritaları kanımızı beynimize sıçratıyor.

Herhalde sabah sabah benim aklım çalışmıyor. Umarım birileri bunu izah eder.

Esen kalın.

27/01/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..