Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Kıbrıs Başbakanı Zamanı Tersine Kurdu...

Kıbrıs Başbakanı Zamanı Tersine Kurdu...
 

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) ve İLESAM ; “marifet iltifata tabidir” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar gününe özel; Geleneksel Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar ödül törenini her yıl “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”  dolayısıyla düzenlemektedir.

Geçen sene düzenlediğimiz ödül töreni gerek medya-basın gerek toplum tarafından oldukça ses getirdi. Ayşe Egesoy’un, sunumunu yaptığı ödül törenine ülkenin bir çok sevilen siması, başta ‘Beyaz’ olmak üzere siyasetten, sanata bir çok isim, büyükelçilikler bir araya geldi.

Dünya Yaşlılar Derneği olarak, aslında biz ‘yaşlı’ yerine ‘genç büyükler’ demeyi tercih ediyoruz. Çünkü genç olmak dinamik düşünmekle başlar. Bu dernekte diğer tüm dünyadaki derneklerden farklı olarak biz yaşlılığı anne karnından itibaren işliyoruz. Çünkü yaşlılık bizim için doğumdan öncesi ve doğumdan sonrası ile başlıyor.

Derneğimizi kurarken istedik ki; gençlerimizi ve yaşlılarımızı bir araya getiren festivaller düzenleyerek, yaşlılık konusunda yaşam kalitesini artırmaya yönelik broşür, kitap, dergi vb çalışmalar yaparak, uluslar arası düzeyde etkinlikler düzenleyerek büyüklerimizin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Bir bakıma onlara olan vefa borcumuzu yerine getirirken bu konuya olan duyarlılığı artırmak istiyoruz.


Hem çocukların hem gençlerin hem büyüklerin hem yaşlıların (genç büyüklerin) bir arada olduğu “ekolojik yaşam çiftlikleri” kurarak organik tarımın ve dünyadaki tarımın önemini vurgulamak, anlatmak istiyoruz. Yaşlılarımızın huzur evleri yerine, hayatı doğal yaşam unsurları ile bütünleştirerek dış dünyanın olumsuz etkilerinden uzak yaşayabileceği bir proje olacağı inancındayız.

Biz sadece yaşlılarımızı değil, engelli vatandaşlarımız için de etkinlikler, kampanyalar düzenlemekteyiz.

Türkiye’den hayat suyu KKTC’nin verimli topraklarına gidiyor. Asrın projesi olarak düşünülen “Barış Suyu Projesi” KKTC Başbakanı İrsen Küçük döneminde gerçekleştirildi. Bir çok alanda yapılan iyileştirmeler ve Türkiye’de yapılan yaptırımlarla yavru vatan, anavatan tarafından hiç bir zaman unutulmadı.

Kıbrıs Türkünün haklı davası bizim de haklı davamız olmuştur. 21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış, çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair 21 kategoriye“Geleneksel Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar” ödülü verilmektedir. Bu ödüllerden birini yaptığı çalışmalardan dolayı KKTC Başbakanı İrsen Küçük’e verilmiştir.

Ödülü alırken yaptığı konuşmada; “böyle onursal bir ödülü Dünya Yaşlılık Derneğinden aldığım için Kıbrıs Başbakanı olarak, şahsım adına gurur duydum. DÜYADER Başkanı Umut Çınar’a  ve DÜYADER yönetim kurulu üyesi Orkun Saraçoğluna teşekkürlerini ” ifade ettiler.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..