Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '17

 
Kategori
Siyaset
 

Kıbrıs görüşmelerinde kapıyı çarpan da, masadan kalkan da biz olmalıydık!

Kıbrıs görüşmelerinde kapıyı çarpan da, masadan kalkan da biz olmalıydık!
 

Kıbrıs bizler için büyük imtihandır. Tekrar edeyim: Kıbrıs öyle küçük vatan, yavru vatan değildir; büyük vatandır.

Bizim için Kıbrıs diye bir sorun yoktur, 1974'te kahraman Mehmetçiklerimizle, devletimiz ve milletimiz elele vererek bu sorunu tümüyle çözüme kavuşturdu.

O tarihte Yunanistan'da demokrasi de yoktu, bu hareketten sonra Yunanistan da kendine geldi, demokrasisi de öyle ya da böyle bir düzene girdi.

Kıbrıs ne mübarek bir vatan!..

Hayırlı evlat gibi...

Biz, her nedense ve tabi çok baskı da var, binbir türlü nedenle Kıbrıs'ımızı (KKTC) müzakere konusu yapıyoruz. Allah'ın bir hikmeti ki, Kıbrıs'ımız hayırlı bir evlat gibi: "Hayır" diyor, "Ben Anavatan'dan, sizlerden kopamam, ayrı kalamam." deyip, her müzakereden sonra çok şükür kurtarılmış haliyle kalıyor.

Yunanistan'ın Kıbrıs, Ege ve Türkiye üzerindeki emelleri kötüdür, çok fenadır. Bizimle savaşmaya cesaret ettikleri zaman ve bizi yenebileceklerine inandıkları (Buna inandırıldıkları zaman demek daha doğru olur.) zaman, bize, savaş açmayı hiç tereddüt etmeden göze alırlar.

Mesela, İstanbul rüyaları hiç bitmez!.. Bize de uyumak yakışmaz!.. Birlik ve beraberliğimize halel getirmek yakışmaz!..

Yunanistan'da milliyetçilik, ırkçılık, şovenistlik çok fazladır; en çok da Türklere karşı...

Turist olarak bu ülkeye gidip gelenlerle konuşursanız, bunu, çok açık olarak ayrımsarsınız.

Ne yapılmalı:

AB'nin baskısına boyun eğmedik. Bu bizim için çok iyi oldu.

Bundan sonra ABD devreye girecektir ve Kıbrıs konusunda baskılarını artıracaktır. ABD'ye ve ABD'yi arkasına alanların da baskılarına boyun eğmemeliyiz.

KKTC, kendi ayakları üzerinde durma kabiliyetini her geçen gün güçlendirmektedir.

Bir de şunu yapmak lazım:

İsviçre'de müzakereler sürerken, Kıbrıs’ımızın Ecevit’le beraber  fatihi  olan Necmettin Erbakan'ın partisi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“Türkiye'nin Kıbrıs diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar 1974 barış harekatıyla sona erdirilmiş adada barış, güvenlik ve huzur ortamı sağlanmıştır. Şehit kanları ile sulanmış topraklar hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez, edilmemelidir. Hayali bir AB macerası uğruna böylesine stratejik bir adayı pazarlık konusu haline getirmek, en basit ifadesiyle, abesle iştigaldir. Hükümetin bu tarihi bilinç ve şuurla hareket etmesi gerekmektedir. Kıbrıs'tan asker çekmek ile asker azaltmak aynı anlama gelir. Türkiye bu konuda ne kadar geri adım atarsa, bundan sonra vermek zorunda kalacağı tavizler de o kadar büyük olacaktır.”

Karamollaoğlu ayrıca şu iki çok önemli teklifi yaptı:

“Adadan asker çekmek bir yana, Türkiye, bölgedeki sıcak gelişmeleri dikkate alarak, Kuzey Kıbrıs'ta bir hava üssü kurmalıdır. İkinci teklifimiz ise, adada huzur ve güvenlik ortamının hâkim olmasını sağlayan, 1974 Barış Harekâtı nedeniyle 20 Temmuz günü ‘Milli Bayram' ilan edilmelidir.”

Bu güzel iki fikir ve teklif acilen hayata geçirilmelidir.

Kıbrıs, Ege, Ege Adaları, Akdeniz, İstanbul ve Türkiye bir bütündür… Misak-ı Milli de bu bütünlüğün içindedir; er ya da geç bu bütünlük sağlanacaktır. KKTC'ye en güçlü şekilde güç ve destek verilmeye devam edilmelidir.

Bu güç ve bütünlüğü korumak ve ilelebet yaşatmak, devletimizin ve milletimizin bekası için her zaman ve her şartta boynumuzun borcudur.

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..