Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kıbrıs'ı mutlaka görün

Kıbrıs'ı mutlaka görün
 

www.aliozdemir.net


 
1991 yılında Edirne'de çalışıyorken yaşlı bir falcı kadına, pek inanmadığım halde fal baktırmıştım. Parmağımı bir bardak suya sokturup 4 öngörüde bulunmuştu. Bunlardan birisi şuydu: "İleride Kıbrıs'ta çalışacaksınız."
 
Falcının diğer üç öngörüsü birer birer çıkmıştı. "Kıbrıs'ta çalışacaksınız" sözü 17 yıl sonra gerçek oldu. 2008 - 2013 yılları arasında huzur adasında bulundum.
 
Kıbrıs ile ilgili bir kitap da hazırladım. Ancak eserin içindeki olumsuz durumlar bazı çevreleri çok rahatsız edeceği için baskıyı emekli olana kadar erteledim.
 
Türkiye'de yaşayan, tatil yapmak için bütçe ayırabilen herkesin Kıbrıs'ı görmesini tavsiye ediyorum. Ada'ya nüfus kağıdıyla ya da pasaport ile gidebilirsiniz. Kalacak yer konusunda bir sorun yaşamazsınız. 10-20 TL'ye kalınabilen pansiyonlar da var, 60-70 TL'ye kalınabilen öğretmenevi de var. 200-800 TL'ye kalınan lüks oteller de var. Tatille ilgili turizm sitelerinde fiyatları görmeniz mümkün olacaktır.
 
Adaya Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon gibi illerden uçak ile gidebilirsiniz. Bileti 1-2 ay önceden alırsanız 50 -100 TL'ye yer bulmanız mümkündür. Gemiyle gitmek için ise Mersin'in Taşucu ilçesine gitmeniz gereklidir.
 
Kıbrıs Adasının kuzeyinde 300 bin kadar Türk vatandaşı yaşamaktadır. Halkın geçimi, üniversite öğrencilerinden, turizmden, narenciyeden, hayvancılıktan sağlanmaktadır.
 
Özellikle Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ayları adada huzurlu tatil için çok uygundur. Temmuz ve Ağustos aylarında aşırı derecede sıcak olan Ada pek hoş değildir.
 
Kıbrıs adasının güney bölgesine geçmeniz şu an için mümkün değildir. Zira Türkiye Rum Yönetimini ayrı bir devlet olarak tanımadığı için diplomatik ilişki yoktur. Kıbrıs doğumlu olan ada halkı güneye geçme hakkına sahiptir.
 
Kuzey Kıbrıs'ın barınma, beslenme, ulaşım fiyatları Türkiye fiyatlarıyla hemen hemen aynıdır. Hatta bazı ürünler (oromobil, akaryakıt, LPG, şeker, muz, narenciye, içecekler vb.) daha ucuzdur. 
 
Kıbrıs'ın çok pahalı olduğu söylentisi tamamen bir şehir efsanesidir. 5 yıl kaldığım Ada'da yaptığım harcama ile Türkiye'de yaptığım harcama üç aşağı beş yukarı aynıdır. Lüks mekanlara, pahalı restoranlara girip şoka uğrayanlar bunu her yerde anlattıkları için herkes adayı pahalı sanmaktadır. Sadece konfeksiyon, hırdavat, ev aletleri fiyatları biraz yüksektir. O da çok önemli değildir.
 
Ali Özdemir
Web: www.aliozdemir.net
E-posta: aozdemir53@hotmail.com
Tlf.: 0505 220 83 85
 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..