Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kıbrıs'ın ufkunda toz duman olmasın

Kıbrıs'ın ufkunda toz duman olmasın
 

Sonsuza Kadar Dalgalan


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Cumhur Başkanlığı seçimi Sn Derviş Eroğlu’nun seçimi kazanması ile sonuçlandı. Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun. Mehmet Ali Talat’ın seçimi kaybedeceğinin sinyali üç beş ay öncesinden alınmaya başlanmıştı. Geçen seçimde Mehmet Ali Talat’ın seçilmesini sağlayan güçler bu sefer ortaya çıkamadılar. Talat’ın seçilmesinde etkin rol üstlenen Avrupa Birliği geçen zaman içinde vermiş olduğu sözlerin hiçbirini yerine getirememiş olması nedeniyle söyleyecek yeni sözü sanırım kalmamıştı. Türkiye’de bir kez daha Avrupalı siyasiler tarafından aldatıldığını anlamış olmalı ki Talat’ın Cumhurbaşkanlığının devamında ısrarcı olmamıştır. Beklide Talat’ı yalnız bırakmakla Avrupa’ya , Türkiye’siz KKTC de bir şey yapılamaz mesajını da vermek istemiştir.

Kıbrıs Türk halkı Avrupa Birliği’nin Talat’ın seçiminden önceki verilen sözlerinin bir kandırmaca olduğunu görmüştür. Bu seçimde de gereğini yapmıştır.

Türkiye’nin yedi senedir uygulamış olduğu Kıbrıs politikası da duvara toslamış oldu. Sekiz senelik Ak parti iktidarının Kıbrıs politikası da fiyaskoyla sonuçlanmıştır.

Dervişoğlu ilk içraat olarak iki yıldır sürmekte olan müzakere sürecinde nelerde hangi şart ve koşulda mutabakata varıldığını açıklamalıdır. Açıklanan bu görüş Rum lider Dimitris Hristofyas tarafından da teyit edilmelidir.

Türkiyesiz KKTC nin , ayakları üzerinde durması mümkün değildir. Derviş Eroğlu Türkiye’den destek bulamaması halinde KKTC de kargaşa ve bunalım çıkması kaçınılmazdır.

Türkiye ya Derviş Eroğlu’nu destekleyip KKTC nin sağlam kalmasına yardım edecek veya duvara toslamış olan politikasının devamını isteyip KKTC nin sonunu hazırlayacak.

AKP nin sekiz senelik iktidarı içerisinde Türkiye’yi ne hale getirdiğine bakınca KKTC nin geleceği için endişelenmemek mümkün değil. Sn Eroğlu Allah yardımcın olsun.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..